breaking news Νέο

Πολυρχιερατικό Συλλείτουργο στη Νάουσα

  • Πολυρχιερατικό Συλλείτουργο στη Νάουσα
  • Πολυρχιερατικό Συλλείτουργο στη Νάουσα

Την Κυριακή 26 Ιουνίου το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναούσης, τελέστηκε Πολυρχιερατικό Συλλείτουργο με τη συμμετοχή Αρχιερέων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, που αφίχθηκαν στην Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις καταληκτήριες εκδηλώσεις των ΚΗ΄ Παυλείων. 

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ (Εκκλησία Βουλγαρίας), Ζουγκντίντι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμος (Εκκλησία Γεωργίας), Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σιναΐας κ. Ιερώνυμος (Εκκλησία Ρουμανίας), Αμαθούντος κ. Νικόλαος (Εκκλησία Κύπρου) και Άσσου κ. Τιμόθεος, καθώς και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.  

Ακόμη, συμμετείχε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβας, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και  Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης και συνοδοί κληρικοί των Αρχιερέων.  

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Αρχιερείς και οι συνοδοί τους μετέβησαν στο Επισκοπείο της ηρωικής πόλεως και επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Ναούσης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής