breaking news Νέο

Πρόγραμμα 707 εκατ. ευρώ για τη βιολογική παραγωγή

Πρόγραμμα 707 εκατ. ευρώ για τη βιολογική παραγωγή

Η κυβέρνηση στηρίζει τη βιολογική παραγωγή και για το λόγο αυτό αύξησε το πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα 490 εκατ. ευρώ στα 707, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στη Βουλή, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης κ. Κ. Μπούμπα.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο κ. Γεωργαντάς, με απόφαση του πρωθυπουργού στην κτηνοτροφία στα 130 εκατ. ευρώ θα προστεθούν 172 εκατ. ευρώ δείχνοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα.

Ο ΥπΑΑΤ δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν στοχευμένα μέτρα για στήριξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας από ευρωπαϊκούς πόρους, ύψους 100 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν μέτρα και για τη στήριξη των ελληνικών φυλών στην εκτροφή βοoειδών.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις σε Ξάνθη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς και Μαγνησία, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των αγροτών που υπέστησαν ζημιές, όπως έγινε και το 2021 που μέσω ΕΛΓΑ έδωσε αποζημιώσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ, αν και οι εισφορές προς τον Οργανισμό ήταν μόνο 158 εκατ. ευρώ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής