breaking news Νέο

Με τη συμμετοχή Αρχιερέων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας

  • Με τη συμμετοχή Αρχιερέων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας
  • Με τη συμμετοχή Αρχιερέων των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών της Αράπιτσας

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ΚΗ΄ Παυλείων, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών και παίδων της Αράπιτσας στο Χώρο Θυσίας Ναούσης, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από το ολοκαύτωμα της ηρωικής πόλεως και τη θυσία των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων.

Το μνημείο στήθηκε κατόπιν συνεργασίας του Δήμου της ηρωικής πόλεως Ναούσης και της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας στον ακριβή χώρο, όπου θυσιάστηκαν οι γυναίκες με τα παιδιά τους, πέφτοντας στα ορμητικά νερά της Αράπιτσας. 

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ η Καθηγήτρια του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Μαρία Πέτκου τραγούδησε τη «Μακρυνίτσα», το τραγούδι του χορού της θυσίας.

Την τελετή των αποκαλυπτηρίων τίμησαν με την υψηλή παρουσίας τους οΣεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός (Εκκλησία Ρουμανίας), Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος (Εκκλησία Βουλγαρίας), Ζουγκντίντι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμος (Εκκλησία Γεωργίας), ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος (Εκκλησία Κύπρου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος (Εκκλησία της Ελλάδος) και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σιναΐας κ. Ιερώνυμος (Εκκλησία Ρουμανίας) και Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος (Εκκλησία Βουλγαρίας), οι οποίοι βρίσκονται στην Αποστολική Μητρόπολη της Βεροίας, καθώς συμμετείχαν στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των ΚΗ' Παυλείων και στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του ιδρυτού της τοπικής μας Εκκλησίας, Αποστόλου των Εθνών Παύλου. 

Επίσης παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο Δήμαρχος της ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας και τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες και ευσεβείς Ναουσαίοι. 

 

 


αποκαλυπτήρια μνημείου Ηρωΐδων Αγίων Γυναικών Αράπιτσας 2

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής