breaking news Νέο

Ομοσπονδία δενδροκαλλιεργητών Κ-Δ Μακεδονίας : Προτάσεις προς τον ΕΛΓΑ

Ομοσπονδία δενδροκαλλιεργητών Κ-Δ Μακεδονίας : Προτάσεις προς τον ΕΛΓΑ

Ως Ομοσπονδία Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, όπως και το γεγονός ότι αποδέχεστε βελτιωτικές προτάσεις επί του κανονιστικού πλαισίου ασφάλισης από τους ασφαλιζόμενους παραγωγούς. Έτσι δε, θα θέλαμε να σας αποστείλουμε τις παρακάτω προτάσεις, οι
οποίες θεωρούμε ότι αποτελούν «τομή» στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ :
Πάγια επισήμανση και αίτημα των ασφαλιζόμενων αγροτών αποτελεί η συντόμευση του χρόνου εκτίμησης της ζημίας όπως και κοινοποίησης του πορίσματος πραγματογνωμοσύνης προς τους ασφαλιστικά τακτοποιημένους αγρότες. Όπως ο Οργανισμός θέτει προθεσμία αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, θα πρέπει να θεσπιστεί και ημερομηνία αποπληρωμής των ζημιών προς στους δικαιούχους αγρότες.
Ζητούμε μέσω αναλογιστικών μελετών, την κάλυψη ζημιών στις δενδρώδεις καλλιέργειες σε οποιοδήποτε στάδιο ανθοφορίας και καρπιδίου από έντονες βροχοπτώσεις και από οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο, μεγαλύτερη διάρκεια δήλωσης της ζημίας. Να καταργηθεί το 30 - 15 * 0,88 και να ισχύει το ποσοστό εκτίμησης του γεωπόνου εκτιμητή.
 Να φροντίζει η διοίκηση του ΕΛΓΑ για την είσπραξη του 20% που προβλέπει ο κανονισμός για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του, από τα κρατικά ταμεία.
 Τα χρηματικά ποσά που προκύπτουν από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών προτείνουμε να διαχειρίζονται αποκλειστικά από το ΔΣ του ΕΛΓΑ και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών.
 Ως Ομοσπονδία Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας ζητούμε την τοποθέτηση 1 έως 2 εκπροσώπων ως μέλη στο ΔΣ του ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρχουν άμεσες επισημάνσεις προς την πολιτική ηγεσία για τα θέματα των δενδροκαλλιεργητών όσον αφορά τις γεωργικές ασφαλίσεις των δενδρωδών καλλιεργειών.
 Προτείνουμε τη δυνατότητα συμψηφισμού της αποζημίωσης παραγωγής με τις ασφαλιστικές εισφορές μόνο σε περίπτωση ολικής καταστροφής (65% με 70% τουλάχιστον) σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων, προς τους ασφαλιζόμενους αγρότες.
 Προτείνουμε τον άμεσο εκσυγχρονισμό του οργανισμού με ηλεκτρονικά μέσα, ώστε να γίνεται άμεσα η εκτίμηση στο χωράφι και να στέλνεται ηλεκτρονικά προς τις βάσεις δεδομένων του ΕΛΓΑ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής