breaking news Νέο

Μ. Μπόλαρης : «Διαχρονικές παθογένειες ταλανίζουν τον αγροτικό δημόσιο τομέα»

Μ. Μπόλαρης : «Διαχρονικές παθογένειες ταλανίζουν τον αγροτικό δημόσιο τομέα»

Επαναφορά της πολιτικής και αλλαγή στο καθεστώς των ιστορικών δικαιωμάτων προτείνει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ως αντίδοτο για τα χρονίζοντα προβλήματα του αγροτικού τομέα. Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε έντυπο πανελλαδικής κυκλοφορίας, ο κ. Μπόλαρης αναφέρεται στις διαχρονικές παθογένειες, που ταλανίζουν τον αγροτικό δημόσιο τομέα. Επισημαίνει πως είναι ώρα να υπερβούμε εαυτούς και να στραφούμε κόντρα σε πρόσκαιρες στρατηγικές υπουργών, παρωχημένες λογικές και νοοτροπίες, που ταλανίζουν την αγροτική δημόσια διοίκηση και απαξιώνουν την αξιοπιστία του κράτους στα μάτια των πολιτών.

Ακόμα, στο ερώτημα για το ποιός είναι ο κρίκος που λείπει στον αγροτικό τομέα, ο κ. Μπόλαρης, σημειώνει : «Δεν έχω αντιληφθεί την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, που να αποτυπώνουν και να αξιολογούν τη ροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων της ΚΑΠ και των λοιπών προγραμμάτων στον πρωτογενή τομέα. Να αποδεικνύουν δηλαδή την αξιοπιστία των άμεσων και έμμεσων ενισχύσεων στην κατεύθυνση υλοποίησης μιας πολιτικής για την ποιότητα των προϊόντων, την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα με σεβασμό στο περιβάλλον, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα επικεντρώνεται στην πρόκληση που συνιστά η αλλαγή του κλίματος».

 

Οι κρίσιμες προτεραιότητες

Όσο για το ότι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο ίδιος έκανε λόγο για αλλαγή στις δημόσιες δομές του, με μελέτη από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, κάτι ωστόσο που δεν προχώρησε τελικά, ο κ. Μπόλαρης υπογραμμίζει :

«Η πολιτική έχει ανάγκη τη συνδρομή της επιστήμης, η μεταρρύθμιση έχει ανάγκη από τους εξειδικευμένους επιστήμονες της πολιτικής επιστήμης, της διοικητικής επιστήμης, έχει ανάγκη αξιοποίησης θεσμικών οργάνων της πολιτείας, όπως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Η συνεργασία μας με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης άρχισε προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να ξεπεράσουμε την κακοδαιμονία που κατατρέχει τη χώρα.

Παύση δηλαδή της άσκησης προσωπικών πολιτικών, στο πλαίσιο μιας υπουργικής θητείας, όπου χρειαζόμαστε απόλυτη προτεραιότητα στη θεσμική λειτουργία. Συνεπώς, οφείλουμε να δούμε ως κρίσιμες προτεραιότητες για την πατρίδα, αφενός την επαναφορά της πολιτικής στην ημερήσια ατζέντα της χώρας, κόντρα σε διαχειριστικές αντιλήψεις, που μας χαρακτηρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες, αδικώντας εαυτούς και αλλήλους, αφετέρου την πρόταξη της θεσμικής λειτουργίας κόντρα στις πρόσκαιρες προσωπικές στρατηγικές των υπουργών, που ταλανίζουν τη δημόσια διοίκηση και απαξιώνουν την αξιοπιστία του κράτους στα μάτια του πολίτη».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής