breaking news Νέο

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ : Λύση εκ των έσω; -Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ : Λύση εκ των έσω; -Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Λύση εκ των έσω στο διοικητικό κενό, στο οποίο κινδυνεύει να πέσει η ομάδα, μετά την απόφαση της οικογένειας Μπίκα να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο, φαίνεται να κυοφορείται στην ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δύο πρώην συνεργάτες της οικογένειας Μπίκα στη διοίκηση της ΒΕΡΟΙΑΣ και πετυχημένοι επιχειρηματίες της πόλης, ο Στέφανος Αποστολίδης και ο Νίκος Νούλας, που βοήθησαν πριν τέσσερα περίπου χρόνια, στο μέτρο που τους αναλογούσε, να αναγεννηθεί η ομάδα μέσα από τις στάχτες που άφησε πίσω του φεύγοντας ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ηγούνται μιας κίνησης, στην οποία συμμετέχουν γνωστοί για την αγάπη τους στο ποδόσφαιρο της περιοχής και ειδικότερα στη ναυαρχίδα του, την ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί την Ημαθία στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τη θρυλική «Βασίλισσα» του Βορρά, όπως ο Στέργιος Διαμάντης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος και άλλοι.

Είναι μια λύση, την οποία, όπως είχε αποκαλύψει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπίκας, στη συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, προτιμούσε η οικογένεια του, από το να παραχωρηθούν οι μετοχές σε επιχειρηματίες εκτός περιοχής, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πως θα αντιδράσoυν στην πρώτη κακοτοπιά και σε βάθος χρόνου.

Με τον τρόπο αυτόν εξάλλου το πακέτο των μετοχών παραμένει στην οικογένεια Μπίκα, με τη διοίκηση που θα προκύψει, απλά να λειτουργεί την ομάδα και ποιός ξέρει, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, μπορεί κάποτε να ξεπεράσει την πίκρα και την απογοήτευση που πήρε στα τέσσερα χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας και να αποφασίσει να επιστρέψει στη διοίκησή της.

Το εγχείρημα βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο. Χρειάζεται καλό συντονισμό, σωστό καταμερισμό των ρόλων όσων συμμετέχουν στη διοίκηση και κυρίως όρεξη για πολύ δουλειά, ενώ η επιτυχία μιας τέτοιας συλλογικής προσπάθειας προϋποθέτει και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Από το φίλαθλο που θα προμηθευτεί το απλό διαρκείας, μέχρι τους οικονομικούς παράγοντες, που έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν με διαφήμιση στο γήπεδο, χορηγία, διαρκείας VIP και τους εκπροσώπους της τοπικής και κεντρικής εξουσίας, που θα λύσουν προβλήματα, εκεί που θα προκύψουν.

Το πρώτο βήμα πάντως έγινε σε μια φιλική συγκέντρωση το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην οποία παραβρέθηκαν ο Στέφανος Αποστολίδης, ο Στέργιος Διαμάντης, ο Βασίλης Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι του τοπικού τύπου και οι απόψεις που διατυπώθηκαν, υπήρξαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες, όπως το τοπικό στοιχείο, στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και η αξιοποίηση των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου της περιοχής.

Το επόμενο και το πιο ενδιαφέρον βήμα, αφού εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα, την προσεχή Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στην Ελιά, σε μια ευρεία συγκέντρωση, που θα κληθούν να συμμετάσχουν και να πουν την αποψή τους, όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, τη θρυλική «Βασίλισσα» του Βορρά και μοναδική εκπρόσωπο της Ημαθίας τα τελευταία 25 χρόνια στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας.

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής