breaking news Νέο

Μ-Λ ΚΚΕ : Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας

Μ-Λ ΚΚΕ : Παλλαϊκός αγώνας ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας της φτώχειας, της ανεργίας και της υποτέλειας

Κάθε ημέρα όλο και περισσότερο τα λαϊκά στρώματα βλέπουν την ακρίβεια και την φτώχεια να τσαλακώνει τα πενιχρά εισοδήματά τους και τη  ζωή τους.

Αυτό είναι μια αλήθεια που δεν μπορεί κανείς να την κρύψει, όσο και αν το προσπαθήσει.

Ο καθημερινός βομβαρδισμός από κυβέρνηση, ΜΜΕ, μιας προεκλογικής κοπής επιδοματικής πολιτικής δεν μπορεί να συγκαλύψει την βάρβαρη πραγματικότητα, όταν το 35% των νοικοκυριών δεν μπορεί να αποπληρώσει τους λογαριασμούς, που είναι και ατέλειωτοι, στην ώρα τους, και πληρώνει, αν πληρώνει, με καθυστέρηση!. Όμως δε γίνεται κανείς να περιμένει λύσεις, ουσιαστικές για τον λαό, από τη κυρίαρχη μεγαλοαστική τάξη που κερδοσκοπεί ασύστολα  και το πολιτικό της προσωπικό.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός- ιμπεριαλισμός. Αυτή είναι η πολιτική τους.

Και δε σηκώνει καμία αναμονή, κανένα μερεμέτι, κανέναν φτιασίδι παρά μόνο διαρκή, ασταμάτητο κι ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της.

Πολλές φορές βρεθήκαμε στους δρόμους εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαίοι για να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή επίθεση ακρίβειας και φτωχοποίησης που δεχόμαστε μαζί με όλο το λαό μας απ’ την εγκληματική κυβερνητική πολιτική.

Βρεθήκαμε επίσης  στους δρόμους για να καταγγείλουμε την ωμή επέμβαση του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, αλλά και της λεγόμενης δυτικής συμμαχίας ΗΠΑ- ΝΑΤΟ-ΕΕ που καμώνονται ότι δήθεν νοιάζονται για το λαό της Ουκρανίας, ενώ στην πραγματικότητα προωθούν τα δικά τους επεκτατικά συμφέροντα και μόνο. Απ’ τον άγριο αυτό ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων χαμένοι βγαίνουν οι λαοί της περιοχής, με τους χιλιάδες νεκρούς και τις κατεστραμμένες πόλεις, αλλά και οι λαοί όλου του κόσμου που απειλούνται με φοβερή φτώχεια από τις βαριές συνέπειες αυτού του πολέμου, από την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την επισιτιστική κρίση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πολιτική της, έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία το λαό μας και τα ελάχιστα μέτρα-ασπιρίνες που εξαγγέλλει, με το σταγονόμετρο, σε καμία περίπτωση δεν τον ανακουφίζουν απ’ την σαρωτική ακρίβεια σε όλα τα είδη και τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης. Σαν γνήσιος εκφραστής των συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας και των ξένων αφεντικών της με τα παπαγαλάκια της,  τρέχει σαν πιστό σκυλί σε ό,τι διατάξουν τα αφεντικά της, καταχρεώνοντας τη χώρα με τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και εμπλέκοντας επικίνδυνα, με τη συμμετοχή της, τη χώρα μας στον πόλεμο..

Οι  εργαζόμενοι, βλέπουν, μέρα με τη μέρα, η αγοραστική δύναμη των πενιχρών συντάξεων και μισθών τους να πέφτει κατακόρυφα σε μια περίοδο που το προεκλογικό κλίμα ανάβει! Οι «παροχές» και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν από ΝΔ, .ΣΥΡΙΖΑ,  ΠΑΣΟΚ σε μια προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφου και εκλογικής εκτόνωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Χρόνια τώρα τους  έχουμε μάθει στο ίδιο «τροπάρι».

Ταυτόχρονα η πανδημία συνεχίζει να δίνει κρούσματα και νεκρούς, μέσα από την εγκληματική διαχείριση της από την κυβέρνησης, διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

Για τους λόγους αυτούς πρέπει να βγούμε  στους δρόμους βάζοντας μπροστά σωματεία, συνδικάτα συλλόγους για να διεκδικήσουμε την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής. Για να απαιτήσουμε:

  • Αύξηση των μισθών, του μεροκάματου και των συντάξεων
  • Ενίσχυση του κατώτατου μισθού και της κατώτερης σύνταξης  στο κόστος ζωής
  • Δραστική μείωση των τιμών του ρεύματος και των καυσίμων
  • Κατάργηση των αντιαγροτικών ρυθμίσεων, επιδότηση στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα λιπάσματα, στις ζωοτροφές.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και των νέων νόμων της ΝΔ που ιδιωτικοποιούν όλο το ασφαλιστικό σύστημα και επεκτείνουν την διάλυση της Δημόσιας Ασφάλισης και το ξεπούλημα των εισφορών των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρείες
  • Κατάργηση των αντισυνδικαλιστικών αντιδημοκρατικών νόμων.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια-Άμεσες προσλήψεις υγειονομικών,  εκπαιδευτικών
  • Ειρήνη και φιλία των λαών - Όχι στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

 

Μόνο  με  το  μαζικό  ενωτικό  αγώνα  εργαζομένων,  ανέργων και  συνταξιούχων  υπάρχει  ελπίδα  για  καλύτερες  μέρες!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής