breaking news Νέο

Στον εισαγγελέα οι τευτλοπαραγωγοί για τη μη αποπληρωμή της σοδειάς του 2017

Στον εισαγγελέα οι τευτλοπαραγωγοί για τη μη αποπληρωμή της σοδειάς του 2017

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ και οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο διοίκησης της βιομηχανίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι η άμεση απάντηση των τευτλοπαραγωγών της χώρας σε σχέση με την αποπληρωμή της σοδειάς του 2017.

Οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης και Βαγγέλης Αποστόλου, παρά την αρχική τους συμφωνία, ματαίωσαν τη συνάντηση που είχε οριστεί για την 10 Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, επικαλούμενοι τη συζήτηση στη Βουλή, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Σήμερα το πρωί, ομάδα παραγωγών από τις Σέρρες, σε συνέχεια απόφασης που πήρε η γενική συνέλευση του σωματείου τους το προηγούμενο βράδυ, μετέβη στον Εισαγγελέα Σερρών, προκειμένου να κινήσει νομική διαδικασία σε βάρος της ζαχαροβιομηχανίας, για την αθέτηση συμφωνηθέντων στα συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους παραγωγούς και προβλέπουν ρητώς αποπληρωμή της σοδειάς τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Εισαγγελέα θα διαχυθεί και στα υπόλοιπα σωματεία, της Ορεστιάδας, του Πλατέος και της Λάρισας και αναλόγως αναμένεται κι οι εκεί παραγωγοί να ακολουθήσουν ανάλογη οδό, για να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Ταυτόχρονα, με κοινή απόφαση όλων των σωματείων, αποφασίστηκε το πρωί της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου, να μεταβούν στα κεντρικά της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη παραγωγοί από όλη την Ελλάδα και να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της ζαχαροβιομηχανίας.

«Έχουμε φάει λάσπη και ψέμα από τα υπουργεία κι από τη βιομηχανία μέχρι εκεί που δεν πάει. Μόνη λύση είναι να συναντηθούμε με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να παρέμβει. Μας έχουν τρελάνει εντελώς και μας έβαλαν σε κόντρα και με την πιστώτρια τράπεζα, με την οποία εμείς δεν έχουμε τίποτε. Τη μια μας λένε φταίει η Πειραιώς, την άλλη δεν φταίει. Εμείς δεν ξέρουμε, έχουμε συμβόλαια με την ΕΒΖ και από αυτή περιμένουμε να πάρουμε τα χρήματά μας. Παλαιότερα είχαμε το Σταθάκη και τώρα το Χαρίτση, ο οποίος εδώ και δύο μήνες μας έλεγε πως όλα θα πάνε καλά και θα κάνουμε γλυκά Χριστούγεννα και γλυκές γιορτές. Η γλύκα αυτή, όμως, έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη πίκρα. Η αγανάκτηση των παραγωγών είναι μεγάλη και δεν ξέρουμε πώς θα εκδηλωθεί», επισημαίνουν από το προεδρείο του Σωματείου Τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας και προσθέτουν ότι «όλα αυτά επιδρούν αρνητικά στην τευτλοκαλλιέργεια, την οποία, από ό,τι φαίνεται τελικά, θέλουν να τη σταματήσουν και να φορτώσουν την ευθύνη στους παραγωγούς. Όμως εμείς αγαπάμε την καλλιέργεια και τη βιομηχανία και έχουμε βάλει άπειρες φορές πλάτη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής