breaking news Νέο

Η «καρδιά» του Βλαχόφωνου Ελληνισμού χτυπά στη Νάουσα. Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων

  • Η «καρδιά» του Βλαχόφωνου Ελληνισμού χτυπά στη Νάουσα. Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων
  • Η «καρδιά» του Βλαχόφωνου Ελληνισμού χτυπά στη Νάουσα. Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων

Συνεχίστηκαν το Σάββατο 9 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων, το οποίο φέτος φιλοξενείται στην ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από το ολοκαύτωμα της πόλεως και τη θυσία των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων.

Το πρωί του Σαββάτου ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Χώρο Θυσίας, στην οποία παρέστη ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Μελίκης Αρχιμ. Σωφρόνιος Φάκας και οι τοπικές πολιτικές αρχές, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

 

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν η απογευματινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της Ναούσης, το οποίο κατακλύσθηκε από τους συμμετέχοντες στο Αντάμωμα.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του ευχήθηκε σε όλους τους Βλάχους που συγκεντρώθηκαν στη Νάουσα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να παραμένουν πάντοτε ενωμένοι και πιστοί στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων κ. Μιχαήλ Μαγειριά, τον Δήμαρχο της ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαο Καρανικόλα, την Πρόεδρο του Συλλόγου Βλάχων Νάουσας κ. Αρχοντούλα Τζιμουλίκου, τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτή Ημαθίας κ. Αναστάσιο Μπαρτζώκα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον πρύτανη του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου.

 

Μετά τους χαιρετισμούς παρουσιάσθηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα 55 χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν, με πρώτο τον Λαογραφικό Σύλλογο Βλάχων Ναούσης, ο οποίος στο πλαίσιο των πολλών δραστηριοτήτων του φιλοξένησε και το φετινό 36ο Αντάμωμα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής