breaking news Νέο

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι πρώτες κινήσεις των ομάδων

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι πρώτες κινήσεις των ομάδων

Δύο περίπου εβδομάδες πριν ανοιξει και επίσημα η καλοκαιρινή μεταγραφική περιοδος και κάτι άρχισε να κινείται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Οι ομάδες αυτές των οποίων η θητεία της διοίκησης τους έχει ολοκληρωθεί, εκλέγουν το νεο ΔΣ τους, ή αναβαπτίζουν το προηγούμενο, κλείνουν προπονητή και ανανεώνουν την συνεργασία με τους παίκτες που επιθυμούν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους και για τη νέα περίοδο, αφού πλεον οι έμπειροι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι τουλάχιστον από αυτούς συνηθίζουν να αλλάζουν ομάδα και περιβάλλον "σαν τα πουκάμισα".

Επίσημα η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ξεκινάει στις 1η Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες έχουν την δυνατότητα να επισημάνουν τα κενά τους σε επίσημα παιχνίδια αφου το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας, τα τελευταία 30 χρόνια ξεκινάει το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου ενω η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου και να ενισχύσουν εκ του ασφαλους το ρόστερ τους. Συνεπώς η διάρκεια κατά την οποία μια ερασιτεχνική ομάδα μπορεί να διαμορφώσει το ρόστερ της διαρκεί πλεον τρεις ολόκληρους μηνες. Από την 1η Αυγούστου εως τις 31 Οκτωβρίου. Αρκεί φυσικα να υπάρχει διάθεση και κυρίως η οικονομική δυνατότητα, που είναι το μεγάλο πρόβλημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής η Ημαθία φέτος θα εκπροσωπηθεί από δυο ομάδες. Τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και τον νεοφώτιστο στην κατηγορία Αστέρα Τριποτάμου.

Η ομάδα των Τρικάλων που επιστρέφει στην φυσική της έδρα καθώς το γήπεδό της είναι έτοιμο όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί με την γνωστή πετυχημένη συνταγή. Την ίδια διοίκηση επικεφαλής της οποίας είναι η οικογένεια Παπαδόπουλο (ο Τάκης και ο γιος του Βασίλης) τον ιδιο προπονητή και την ιδια λογική, όσον αφορά το ρόστερ της. Ένα κραμα ποδοσφαιριστών, έμπειρων και νεαρών οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την γύρω περιοχή. Το νεο στοιχείο επαναλαμβάνουμε είναι ότι επιστρέφει ύστερα από δυο περίπου χρόνια στην φυσική της έδρα, που έχει πλεον αποκτήσει αγωνιστικό χώρο που μοιάζει με καταπράσινο χαλί.

Ο νεοφώτιστος Αστέρας Τριποτάμου αφού φάνηκε να χάνει προς στιγμή την ηρεμία του με την αποχώρηση του βασικού χρηματοδότη του του Γιώργου Τσαχουρίδη ξαναβρήκε την ισορροπία του. Οσον αφορά τις δυνατότητες του,  αυτές θα φανούν στο χορτάτι κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος. Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας του Τριποτάμου παρέμεινε ο Κώστας Πουλασιχίδης, ενώ την προεδρία της ομάδας έχει αναλάβει ο Γιώργος Ζήσιος.

Η περσινή αήττητη πρωταθλήτρια της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας ήδη πραγματοποίησε τις πρώτες της κινήσεις με ανανεώσεις ποδοσφαιριστών και οπως έγινε γνωστό η φετινή της έδρα θα είναι το γηπεδο της Νέας Νικομήδειας, που διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές να φιλοξενήσει αγώνες του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

Την προσεχή Δευτέρα 18 Ιουλίου μάλιστα η ομάδα του Τριποτάμου ξεκινάει πρωτη από τις ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής μας την καλοκαιρινή της προετοιμασία στις εγκαταστάσειςτου γηπέδου των Παλατιτσίων για να μεταφερθεί τις επόμενες ημέρες στο δικό της γήπεδο αυτό του Τριποτάμου.

Οσον αφορά τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Ημαθίας. Η ιστορική Νάουσα έχει προγραμματίσει την ετήσια τακτική της συνέλευση για χθες Τετάρτη, προκειμένου να εκλέξει το νέο ΔΣ της.  Το Μακροχώρι θα συνεχίσει με το ίδιο διοικητικό σχήμα επικεφαλής του οποίου ειναι ο Γιάννης Μηνάς, ενω στον πάγκο της ιστορικής ομάδας που για μια ακόμη φορά θα στηριχθεί σε νεαρούς και ταλαντούχους πδοσφαιριστές θα βρίσκονται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Γιώργος Απόσογλου και ο Φίλιππας Πεϊος.

Η ΑΕ Αλεξάνδρειας που επέστρεψε στην Α' κατηγορία εξέλεξε νεα διοίκηση πρόεδρος της οποίας είναι ο Παναγιώτης Συμεωνίδης και Αντιπρόεδρος η Εφη Μπαντή, ενώ ανανέωσε την συνεργασία της με τον περσινό προπονητή Αντώνη Παπατζίκο.

Τον ίδιο προπονητή τον Γρηγόρη Ηλιάδη που θα συνεχίζει και σαν ποδοσφαιριστής θα έχει και ο Φίλιππος Μελίκης, ενω ήδη ανανέωσε με δυο βασικούς συντελεστές της περσινής εξαιρετικής του πορείας. Με τον πρώτο σκόρερ τον Μάριο Αργυρόπουλο της ομάδας του και τον αρχηγό του Παναγιώτη Βενιόπουλο.

Δίχως τον Κώστα Τενεκετζή θα πορευτεί την νέα περίοδο ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Ο βεροιώτης τεχνικός ύστερα από 6 χρόνια συνεχούς παρουσίας (4 σαν ποδοσφαιριστής και 2 στο πόστο του προπονητη) είπε το αντίο στην ομάδα με την οποία έγραψε ιστορία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής