breaking news Νέο

«Συ εισ’ η πρώτη μου αγάπη Μικρά Ασία, Ελληνική». B’ περίοδος «Φιλοξενία Δοβρά 2022» για κορίτσια Δημοτικού

  • «Συ εισ’ η πρώτη μου αγάπη Μικρά Ασία, Ελληνική». B’ περίοδος «Φιλοξενία Δοβρά 2022» για κορίτσια Δημοτικού
  • «Συ εισ’ η πρώτη μου αγάπη Μικρά Ασία, Ελληνική». B’ περίοδος «Φιλοξενία Δοβρά 2022» για κορίτσια Δημοτικού

Την Τρίτη 12 Ιουλίου το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας και επισκέφθηκε τα κορίτσια του Δημοτικού που φιλοξενούνται στη Β’ περίοδο του προγράμματος «Φιλοξενία Δοβρά 2022», το οποίο προσφέρει εντελώς δωρεάν η Ιερά μας Μητρόπολη στα παιδιά και τους νέους της.

 

Στη δεύτερη περίοδο πνευματικός υπεύθυνος είναι ο Αρχιμ. Πρόδρομος Γκιρτζαλιώτης, Υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων, Βαπτίσεων και Διαζυγίων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αρχηγός η κ. Ευθυμία Χατζηκυριακίδου και υπαρχηγός η κ. Δέσποινα Δερμεντζόγλου.

 

Τα παιδιά παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικά, χορούς και τραγούδια αφιερωμένα στην επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή, στην οποία είναι αφιερωμένη η «Φιλοξενία Δοβρά 2022», και έχει ως τίτλο της: «Γη της Μικρασίας, Γη Ελληνική».

 

Ο Μικρασιάτης στην καταγωγή Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευλόγησε την τράπεζα και μίλησε συγκινημένος στα παιδιά για τη Μικρασιατική καταστροφή, αναφερόμενος στα βιώματα και τις αναμνήσεις των μακαριστών γονέων του, οι οποίοι έζησαν ως παιδιά το βίαιο ξεριζωμό.

 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία που έχει η ευκαιρία που δίδει η τοπική μας Εκκλησία με τη «Φιλοξενία Δοβρά 2022» στους νέους και στις νέες της Μητροπόλεως μας να γνωρίσουν τις αλήθειες της πίστεως μας, να αποκτήσουν εμπειρία κοινής ζωής και φιλίες, να ασκηθούν σωματικά και να ωφεληθούν πνευματικά κάτω από τη σκέπη της Παναγίας Δοβρά, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υπεύθυνο της «Φιλοξενίας Δοβρά 2022» Αρχιμ. Εφραίμ Παπαμανώλη και προς όσους κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση και προετοιμασία των εγκαταστάσεων, καθώς και προς τα στελέχη και τις ομαδάρχισες που συμμετέχουν στη δεύτερη περίοδο.

 

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες περίοδοι φιλοξενίας για νέους και νέες του Γυμνασίου και του Λυκείου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής