breaking news Νέο

Σε ελαφρώς ανοδική πορεία αλλά έχει δρόμο ακόμα το επιτραπέζιο ροδάκινο

Σε ελαφρώς ανοδική πορεία αλλά έχει δρόμο ακόμα το επιτραπέζιο ροδάκινο

Σε μια χρόνια όπου τα έξοδα, λόγω του ενεργειακού κόστους, είναι τεράστια, και οι τιμές δεν ικανοποιούν σε καμία των περιπτώσεων τους καλλιεργητές ροδακίνου, παρά την ελαφρώς ανοδική τάση που παρατηρείται σε ορισμένες περιοχές εδώ και δύο εβδομάδες, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη οι προοπτικές στις εξαγωγές θα ξεκαθαρίσουν μετά τα μέσα Ιουλίου.

 

Μέχρι τα 50 λεπτά/κιλό τα καλά κομμάτια

Ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μέσης στην Ημαθία, Θανάσης Μπρανιώτης, τονιζει πως εδώ και περίπου δύο εβδομάδες υπάρχει μια ελαφρώς ανοδική τάση στις τιμές παραγωγού του επιτραπέζιου: «Το ροδάκινο τον Ιούνιο δεν πήγε καλά για τους παραγωγούς, καθώς οι τιμές κυμάνθηκαν από 30 έως 35 λεπτά/κιλό κατά μέσο όρο. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες παρατηρούμε μια μικρή ανοδική τάση, λόγω και της έλλειψης ποσοτήτων που υπάρχει. Η τιμή παραγωγού διαμορφώνεται στα 40-45 λεπτά/κιλό και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει και τα 50 λεπτά».

Για μια χρονιά παρόμοια με την προπέρσινη έκανε λόγο ο διευθυντής του ΑΣ Μελίκης, Γιάννης Παπάζογλου, ο οποίος βλέπει…μισογεμάτο το ποτήρι: «Ακόμα είναι νωρίς για τελικά συμπεράσματα. Τώρα μπήκαμε τους κύριους όγκους και έχουμε μπροστά μας όλο το καλοκαίρι για τις εξαγωγές. Εκτιμώ ότι από τα μέσα Ιουλίου θα ξεκαθαρίσει η εικόνα και θα δούμε που βρισκόμαστε. Μέχρι στιγμής, η χρονιά σε σχέση με πρόπερσι είναι στα ίδια και ίσως λίγο καλύτερα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής