breaking news Νέο

Να παραταθεί εκ νέου η προθεσμία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Να παραταθεί εκ νέου η προθεσμία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητάει από τον υπουργό Οικονομικών ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2021, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου του 2022, ζητάει με Ερώτησή του από τον Υπουργό Οικονομικών ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τονίζει, η νέα παράταση κρίνεται ως απολύτως αναγκαία καθώς, με δεκαπέντε μέρες να απομένουν για την λήξη της ήδη δοθείσας παράτασης της προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων  του έτους 2021, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τον τεράστιο όγκο της εργασίας τους. Καθώς πέραν από τις Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, έχουν επωμιστεί και μεγάλο φόρτο επιπρόσθετης εργασίας λόγω του ανοίγματος πολλών νέων πλατφορμών για την εξυπηρέτηση ή την οικονομική ανακούφιση των πολιτών (Power Pass, Fuel Pass, αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, Τουρισμός για όλους, υποβολή καινούργιων πινάκων με τροποποιημένες αποδοχές των υπαλλήλων επιχειρήσεων λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση) τη συμπλήρωση των στοιχείων των ενδιαφερομένων στις οποίες επωμίζονται κυρίως οι ίδιοι οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί.

Όλες οι ανωτέρω υποχρεώσεις που απορρέουν από το αντικείμενο εργασίας των λογιστών και των φοροτεχνικών, υπογραμμίζει ο κ. Τσαβδαρίδης, όχι μόνο έχουν επιφέρει κατακόρυφη αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας τους καθιστώντας σχεδόν απαγορευτική την ολοκλήρωσή της μέχρι την καταληκτική ημέρα της δοθείσας παράτασης στις 29 Ιουλίου αλλά παράλληλα δυσχεραίνουν και τη δυνατότητα των ίδιων των φορολογουμένων να μπορέσουν να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής