breaking news Νέο

ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ : Σε πρώτο πλάνο ο σχεδιασμός

  • ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ : Σε πρώτο πλάνο ο σχεδιασμός
  • ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ : Σε πρώτο πλάνο ο σχεδιασμός
  • ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ : Σε πρώτο πλάνο ο σχεδιασμός

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην Sala της Ελιάς η ανοιχτή συγκέντρωση που είχε διοργανώσει για το μέλλον, αλλά και το παρόν της ΒΕΡΟΙΑΣ, μετά την αποχώρηση της οικογένειας Μπίκα, η ομάδα Πρωτοβουλίας, επικεφαλής της οποίας είναι ο Στέφανος Αποστολίδης και ο Στέργιος Διαμάντης

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν απλοί φίλαθλοι της «Βασίλισσας του Βορρά», γνωστοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επικεφαλής τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Βοργιαζίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη. Παρών στην αίθουσα και ένας εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ ο Χρήστος Μπίκας.

Στο πάνελ ήταν οι επικεφαλείς της κίνησης, ο Στέφανος Αποστολίδης και ο Στέργιος Διαμάντης πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, καθώς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Τάκης Παπατζίκος.

Ο κ. Αποστολίδης που άνοιξε το «χορό» των τοποθετήσεων περιέγραψε εν συντομία την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΒΕΡΟΙΑ και η οποία δεν έχει καμία σχέση βέβαια, με την προ τετραετίας, όταν μια άλλη ομάδα πρωτοβουλίας, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών είχε αναγκαστεί να «κτυπήσει» συναγερμό καλώντας τους φιλάθλους και τους φορείς της πόλης σε επαγρύπνηση για την σωτηρία της θρυλικής «Βασίλισσας του Βορρά».

Τότε υπήρχαν μόνο στάχτες μέσα από τις οποίες έπρεπε να αναγεννηθεί και πάλι η ΒΕΡΟΙΑ. Σήμερα υπάρχει μια υγιής ομάδα, με επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της που δεν επαρκούν βέβαια και χρειάζονται ενίσχυση, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των φιλάθλων και της ιστορίας της. Μια ομάδα που δεν έχει χρέη και όχι μόνο συμμετέχει στο πρωτάθλημα της SL2, αλλά διαθέτει και άδεια συμμετοχής. Μια ομάδα που έχει εξασφαλισμένα έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και το Στοίχημα, 350.000 ευρώ και που με βάση την χρήση των τελευταίων ετών υπολογίζουμε ότι θα φθάσουν τις 650.000 περίπου με την πώληση διαρκείας εισιτηρίων και τις διαφημίσεις στο γήπεδο.

Από τις καθημερινές επαφές με επιχειρηματίες της περιοχής και όχι μόνο, εξασφαλίσαμε την οικονομική ενίσχυση 52 εξ αυτών, το συνολικό ποσό της χορηγίας των οποίων φθάνει στις 200.000 ευρώ περίπου.

Μέχρι στιγμής λοιπόν συνολικά μπορούμε να υπολογίζουμε σε 850.000 ευρώ για τη νέα περίοδο. Χρειαζόμαστε κάτι ακόμη για να πετύχουμε τον πρώτο μας αγωνιστικό στόχο. Μια αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της ΒΕΡΟΙΑΣ πορεία στο πρωτάθλημα.

Το όραμα, συνέχισε και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Αποστολίδης, των ανθρώπων που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία είναι η ενίσχυση του ρόστερ με ποδοσφαιριστές της περιοχής που θα πονάνε την ομάδα και που με την βοήθεια ορισμένων έμπειρων που ήδη υπάρχουν, αλλά και θα αποκτηθούν την περιοδο των μεταγραφων, θα πετύχουν τον αγωνιστικό στόχο που γιατί όχι, αν ο κόσμος της περιοχής συμπορευθεί σ' αυτήν την προσπάθεια, μπορεί να είναι και υψηλός.

Στο ίδιο περίπου πλαίσιο κινήθηκε και ο κ. Διαμάντης που πήρε στη συνέχεια τον λόγο, προσθέτοντας ότι η οικογένεια Μπίκα δεν είναι νεόκοπη στο ποδόσφαιρο της πόλης, αλλά έχει δεκαετίες ιστορίας, από την εποχή του αείμνηστου Αχιλλέα, πατέρα του Γιώργου και του Χρήστου. Κι αν με όλα όσα αντιμετώπισε στα τέσσερα αυτά χρόνια της ενασχόλησής της με τα κοινά της ομάδας, πικραθηκε και αποχωρεί απογοητευμένη, ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές και όλοι ελπίζουμε και το ευχόμαστε να επιστρέψουν πιο αποφασισμένοι στην ομάδα.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ επεσήμανε ότι η Ημαθία διαχρονικά είχε παράδοση στην παραγωγή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που πρέπει κάποτε να αξιοποιηθούν από την εκπρόσωπο της περιοχής, για να μην αναζητούν την τύχη τους σε ομάδες άλλων περιοχών. Προσωπικά, κατέληξε ο κ. Διαμάντης δεν με ενδιαφέρει καμιά «καρέκλα». Εγώ, όπως και ο κ. Αποστολίδης είμαστε απλοί στρατιώτες, μπορούμε να μείνουμε στο περιθώριο, αρκεί να βρεθούμε αυτοί που θα λειτουργήσουν την ομάδα.

Ο Τάκης Παπατζίκος ευχαρίστησε την οικογένεια Μπίκα για αυτά που προσέφερε τα τέσσερα χρόνια και ευχήθηκε η αγαπημένη του ομάδα να βρει τον δρόμο της.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Δήμαρχο της Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, στον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και στον πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας Στέργιο Μουρτζίλα, που και οι τρεις υποσχέθηκαν πλήρη ηθική και υλική υποστήριξη μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, όπως επεσήμανε ο πρώτος πολίτης της πόλης, ο Δήμαρχος της πόλης.

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλείς της ομάδας Πρωτοβουλίας και των φορέων της πόλης ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με ερωτήσιες και απαντήσεις για όσα απασχολούν την ομάδα και από τις απαντήσεις φάνηκε ότι οι επικεφαλείς της κίνησης, ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές τόσο για την στελέχωση του προπονητικού τιμ, όσο και του ρόστερ της ομάδας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής