breaking news Νέο

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Όλοι κάτι κυνηγούν

Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Όλοι κάτι κυνηγούν

Σήμερα και με την διεξαγωγή δυο αγώνων που βρίσκεται σε εκκρεμότητα μεταξύ του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και της Νέας Γενεάς Ν. Νικομήδειας και του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας και του ΓΑΣ Κοπανου ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της Α1 κατηγορίας της Ενωσης μας.

Τα αποτελέσματα βέβαια των δυο εξ αναβολής αγώνων που θα διεξαχθούν σήμερα δεν αναμένεται να αλλάξουν απολύτως τίποτα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αφου έτσι κι αλλιώς η Νίκη Αγκαθιάς με την προχθεσινή της νίκη στο ντέρμπι κορυφής επι του ΠΑΟΚ και μάλιστα με 3-0 κέρδισε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, αν μπορεί να δοθεί αυτός ο τίτλος στην ομάδα που τερματίζει πρώτη στο τέλος του Α’ γύρου αφού φέτος για πρώτη φορά (είχαν εφαρμοστεί για μια και μοναδική περίοδο και πριν 10 περίπου χρόνια) προβλέπεται η ανάδειξη του πρωταθλητή μεσω της διαδικασίας των πλεϊ οφ.

Η Αγκαθιά με το 3-0 της περασμένης Κυριακής επι του φετινού ανταγωνιστού της στην διεκδίκηση του τίτλου πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα να τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια της περιόδου και να πάρει έτσι πλεονέκτημα έδρας, ενω κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκτήσει διαφορά 6 βαθμών τουλάχιστον για να αποφύγει και την διαδικασία των πλεϊ οφ και να κατακτήσει τον τίτλο από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στην εκπνοή του Α’ γύρου λοιπόν η Νίκη Αγκαθιάς πήρε ένα προβάδισμα στην μάχη της διεκδίκησης του φετινού τίτλου από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας όχι μονο επειδή τον κέρδισε και μάλιστα 3-0 κάτι που σημαίνει οτι σε περίπτωση ισοβαθμίας η ομάδα της Αλεξάνδρειας θα πρέπει το παιχνίδι του Β΄ γύρου που θα διεξαχθεί στην έδρα της να το κερδίσει με τρία τουλάχιστον τέρματα διαφορά αλλά και επειδή έχει τους υπόλοιπους δυο της πρώτης τετράδας τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας και τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου, ομάδες που μπορούν να κάνουν ζημιά στους δυο πρωτοπόρους στην έδρα της, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που τους αντιμετωπίζει εκτός έδρας κάτι που ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Από την άλλη στα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας είναι οτι στον Β’ γύρο παίζει οκτώ αγώνες στην έδρα του και έξι μακριά από αυτήν σε αντίθεση με την Νίκη Αγκαθιάς που στο υπόλοιπο της περιόδου θα μετακινηθεί οκτώ φορές μακριά από το γήπεδό της (βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε οτι ένα απο τα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια της Αγκαθιάς είναι με την Δόξα Λιανοβεργίου που έχει αποχωρήσει απο το πρωτάθλημα και συνεπώς ουσιαστικά θα μετακινηθεί επτά και όχι οκτώ φορές).

 

ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Με βάση λοιπόν την εικόνα που έβγαλαν οι ομάδες στον Α’ γύρο και το υπόλοιπο πρόγραμμα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά όσον αφορά την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Μπορεί τελικά η ομάδα που θα τερματίσει πρωτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να μην καταφέρει να πάρει πάνω από 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και να μπούμε στην διαδικασία των πλεϊ οφ.

Ανετα όμως μπορεί και να τους πάρει και σ’ αυτήν την περίπτωση ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Σε περιπτωση που δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις των πλεϊ οφ τότε τα δύο εισιτήρια που απομένουν για την συμμετοχή στην συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται με βάση την εικόνα που έχουν δείξει οι ομάδες να τα διεκδικήσουν ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου και ο Αρης Παλαιοχωρίου, με βάση όμως την βαθμολογία στον χορό της διεκδίκησης της συμμετοχής τους στα πλεϊ οφ μπαίνουν και ο Αραχος, η Χαρίεσσα, ο Αχιλλέας Νάουσας και το Μακροχώρι που κατά γενική ομολογία είναι η ομάδα που κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο λόγω της εκπληκτικής πορείας που πραγματοποιεί τους τελευταίους 2½ μηνες αλλά και επειδή οι άνθρωποι του κατάφεραν να δημιουργήσουν μια υγιή ομάδα, που στηρίζεται σε νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, έχοντας πίσω της ένα φυτώριο που αποτελείται από 100 παίκτες ηλικίας από 6 μέχρι 15 ετών!! Μια ομάδα που δεν χρειάζεται ο εκάστοτε πρόεδρος, ή η διοίκηση να βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη για να την συντηρήσει.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ

Πλεϊ οφ δεν είναι σίγουρο αν θα διεξαχθούν αφού η προκήρυξη του πρωταθλήματος βάζει σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να διεξαχθούν θα πρέπει η διαφορά του πρώτου της βαθμολογίας από τον δεύτερο να είναι μικρότερη των εξι βαθμών, πλεϊ αουτ όμως σίγουρα θα έχουμε με την συμμετοχή τεσσάρων ομάδων και αυτήν την διαδικασία θεωρούμε πολυ δύσκολα να την αποφύγει ο Ατρόμητος Διαβατού που βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 4 βαθμούς καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καλύψει στον Β’ γύρο μια διαφορά 11 βαθμών από τον ΓΑΣ Κοπανού. Αντίθετα παλεύουν το θέμα η Νικομήδεια, ο Αγιος Γεώργιος και η Επισκοπή που η λήξη του πρώτου γύρου τους βρήκε μέσα στην Ζώνη των πλεϊ αουτ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ο Κοπανός, ο Αχιλλέας Νάουσας, η Χαρίεσσα, το Μακροχώρι, ο Αραχος ακόμη και το Παλαιοχώρι που έχουν πάρει μια σημαντική διαφορά από την τετράδα των πλεϊ αουτ.

 

ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ

Με δεδομένο τον υποβιβασμό της Δόξας Λιανοβεργίου, από την Α1 κατηγορία υποβιβάζεται σίγουρα μια ακόμη ομάδα. Η τελευταία των πλεϊ αουτ. Αυτό το σενάριο όμως ισχύει μόνο εφόσον κερδίσουν την παραμονή τους και οι τρεις ομάδες της Ημαθίας που αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική (Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Τρίκαλα).

Από κει και πέρα κάθε μια ομάδα από τις τρεις της Ημαθίας που υποβιβάζεται από την Γ’ Εθνική και του χρόνου θα επιστρέψει στο τοπικό προστίθεται και μια από την Α1.

Στην καλυτερη περίπτωση λοιπόν (παραμένουν και οι τρεις της Γ’ Εθνικής) θα υποβιβαστεί η ομαδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση των πλεϊ αουτ και στην χειρότερη (υποβιβάζονται και οι τρεις) θα πέσουν και οι τέσσερις που θα συμμετάσχουν στα πλεϊ αουτ συν την Δόξα Λιανοβεργίου που ήδη έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα σύνολο πέντε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής