breaking news Νέο

Παράξενες Ειδήσεις...

  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Γαλλία: Πόνι ποδοπάτησαν παιδιά σε κέντρο ιππασίας

Πώς έγινε το ασυνήθιστο ατύχημα στο κέντρο ιππασίας. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των παιδιών. Τραυματίστηκαν και οι συνοδοί τους.

Ένα ασυνήθιστο ατύχημα σημειώθηκε σε κέντρο ιππασίας κοντά στην πόλη Βιτρέ της δυτικής Γαλλίας. Δεκαπέντε παιδιά και δύο γυναίκες ποδοπατήθηκαν από περίπου 20 πόνι, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι τοπικές αρχές.

Το ατύχημα συνέβη το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα παιδιά – που είχαν πάει εκδρομή στο κέντρο ιππασίας – μαζί με τις δύο συνοδούς οδηγούσαν τα μικρόσωμα άλογα πίσω στους στάβλους. Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, ένα πόνι έκανε μεταβολή και άρχισε να τρέχει και τα υπόλοιπα το ακολούθησαν, ρίχνοντας στο έδαφος τα παιδιά και τις συνοδούς τους.

Ορισμένα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από τις οπλές των ζώων και δύο από αυτά εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Ρεν.

Το κέντρο ιππασίας όπου σημειώθηκε το ατύχημα είχαν επισκεφθεί παιδιά ηλικίας 9-13 ετών από καλοκαιρινή κατασκήνωση.

*****

  • Γουμένισσα: νέο φυτό καταγράφηκε για πρώτη φορά στον κόσμο

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και πως ονομάστηκε, τιμώντας και την περιοχή όπου εντοπίστηκε.

Έντονα χρώματα στο φάσμα του καφέ και του κόκκινου, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ύψος που δεν ξεπερνά τα 60 εκατοστά, είναι τα βασικά γνωρίσματα ενός νέου είδους φυτού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά, παγκοσμίως, στους πρόποδες του Πάικου, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα του χλωριδικού πλούτου της περιοχής, που προέρχεται από το γένος Allium και «βαφτίστηκε» Allium Goumenissanum.

Μετά την ανακοίνωση του νέου είδους στο επιστημονικό περιοδικό Phytotaxa, και την ένταξη τόσο στους ελληνικούς όσο και τους ευρωπαϊκούς χλωριδικούς καταλόγους, το όνομα της Γουμένισσας «ταξιδεύει» σε όλο τον κόσμο.

Οι πρώτες καταγραφές έγιναν τον Αύγουστο του 2012 λίγο έξω από δυο οινοποιεία της περιοχής.

Το πολυετές εύρωστο κρεμμυδάκι μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 60 εκατ., ανθίζει το φθινόπωρο και τα χαρακτηριστικά της ταξιανθίας του είναι πολύ μακριές σπάθες (15-20εκ.) και τα πολλά καφέ - κόκκινα άνθη (50-60).

Μέχρι σήμερα, οι καταγραφές οριοθετούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με τις καταγραφές να έχουν εμπλουτιστεί από το 2021 με νέες θέσεις σε Μεγάλο Ρέμα (Κοτζά Ντερέ, λίγο κάτω από το χωριό Πηγή) και στον αρχαιολογικό χώρο του Παλατιανού.

Πολύ πιθανό, περαιτέρω έρευνα να καταγράψει και νέες θέσεις στην Ελλάδα. Είναι το δεύτερο κρεμμυδάκι από την περιοχή του νομού Κιλκίς που εμπλουτίζει τον χλωριδικό πλούτο της Ελλάδας, μετά τις παρατηρήσεις του γεωπόνου Βασίλη Ιωαννίδη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και την επιστημονική ανάλυση του καθηγητή Δημήτρη Τζανουδάκη, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, με πολύ μεγάλο έργο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο γένος των Allium. 

*****

  • Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τα παιδιά της στο αυτοκίνητο για να κάνει... απεντόμωση στο σπίτι!

Τα παιδιά εντόπισαν περίοικοι και ενημέρωσαν την Άμεση Δράση. Συνελήφθη η μητέρα.

Μητέρα κλείδωσε τα δυο παιδιά της, 3 και 6 ετών, στο αυτοκίνητο, για να προβεί σε εργασίες απολύμανσης και απεντόμωσης στο σπίτι της, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Τα δύο ανήλικα εντόπισαν περίοικοι και ενημέρωσαν την Άμεση Δράση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά που βρίσκονταν κλειδωμένα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους, χτυπούσαν τα τζάμια και φώναζαν σε μια προσπάθεια να ακουστούν. Κάποιοι αποφάσισαν να πλησιάσουν και πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε αυτό που είχε συμβεί.

Η 36χρονη μητέρα, με καταγωγή από τη Σερβία, συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, όταν έγινε η καταγγελία, και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

Όπως φέρεται να είπε η 36χρονη, δεν ήθελε να κάνει κακό, αλλά φοβήθηκε να τα κρατήσει στο σπίτι. Αναγνώρισε το λάθος της και υποσχέθηκε ότι δεν θα το επαναλάβει.

*****

  • Ακυβέρνητο σκάφος από την Μύκονο “ξεβράστηκε” στην Κρήτη!

Λύθηκε το μυστήριο που απασχολούσε κατοίκους της περιοχής και τις Αρχές, για την ταυτότητα και την “προέλευση” του πολυτελούς ταχύπλοου.

Λύθηκε το μυστήριο με το πολυτελές ταχύπλοο που "ξεβράστηκε", το πρωί της Τρίτης, στην ακτή του Καρτερού, σημαίνοντας συναγερμό στις λιμενικές αρχές του Ηρακλείου.

Το ταχύπλοο σκάφος είναι βοηθητικό κάποιου πολυτελούς γιοτ που βρισκόταν αγκυροβολημένο σε όρμο Ορνός της Μυκόνου.

Το πολυτελές σκάφος, αξίας 60.000 ευρώ, είχε λυθεί από το γιοτ την Παρασκευή 15 Ιουλίου από την Μύκονο και βρέθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης τέσσερις ημέρες αργότερα.

Oι Λιμενικές Αρχές και οι ιδιοκτήτες του το αναζητούσαν στα Τουρκικά παράλια και γύρω από το νησί της Μυκόνου, με το μυστήριο να λύνεται στην Κρήτη.


Γουμένισσα: νέο φυτό καταγράφηκε για πρώτη φορά στον κόσμο
Θεσσαλονίκη: Κλείδωσε τα παιδιά της στο αυτοκίνητο για να κάνει... απεντόμωση στο σπίτι!
Ακυβέρνητο σκάφος από την Μύκονο “ξεβράστηκε” στην Κρήτη!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής