breaking news Νέο

Χαμηλά την μπάλα

Χαμηλά την μπάλα

Πάνω σε διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεδομένα καλείται να λειτουργήσει πλεον η ΒΕΡΟΙΑ.

Και αυτό θεωρούμε από τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από τα διοικητικά της ομάδας ο αποκλειστικός χρηματοδότης της η οικογένεια Μπίκα και δεν βρέθηκε ισάξιος αντικαταστάτης, λιγο - πολυ ήταν αναμενόμενο.

Η επιτροπή πρωτοβουλιας που ανέλαβε να λειτουργήσει την ομάδα, όσο καλές προθέσεις κι αν διαθέτει, όσο κι αν η προσφορά της θεωρείται και είναι ανιδιοτελής, όσο ψηλά κι αν θέλει να δει την ΒΕΡΟΙΑ, όσο δεν έχει δικό της πορτοφόλι και τα οικονομικά μεγέθη και η επάρκεια της ΠΑΕ εξαρτώνται από τρίτους οπως κι αν λεγονται αυτοί, οικονομικοί παράγοντες της περιοχης, απλοί φίλαθλοι της ομάδας, φορείς της πόλης, δεν μπορεί να βάλει υψηλούς αγωνιστικούς στόχους τους οποίους θα έβαζε με διαφορετικές συνθήκες.

Πρώτος και ίσως ο μόνος εφικτός στόχος της ομαδας με τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν πρέπει να είναι η παραμονή στην SL2, δίχως όμως να αφησει οικονομικές εκκρεμότητες. Αν η ΠΑΕ παραμείνει στην SL2 καθαρή από χρέη, αργά, ή γρήγορα, θα βρει τον δρόμο και τον χώρο της. Είτε με την οικογένεια Μπίκα στο τιμόνι, ή με καποιον άλλον εξίσου αξιόπιστο επενδυτή.

Οι εποχές που οι ομάδες κτιζονταν με ποδοσφαιριστές από μικρότερες κατηγορίες, ακόμη και από τα τοπικά πρωταθλήματα και συγχρόνως έκαναν πρωταθλητισμό πέρασαν, δυστυχώς ανεπιστρεπτή. Τα μεγέθη σημερα μεταξύ κατηγοριών στο ποδόσφαιρο έχουν μεγαλώσει και σε πολλές περιπτώσεις έγιναν αγεφύρωτα.

Καλά και απαραίτητη η οργάνωση, για να υπάρχει και συνέχεια, χρειάζεται το τοπικό στοιχείο, επειδή προσθέτει αίσθημα σε έναν Σύλλογο, ναι στην αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής, για να αποκτήσει και ρίζες η ομάδα, όμως για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεσαι και το δικό σου πορτοφόλι.

Υποχρέωση και πρώτο μέλημα της επιτροπής πρωτοβουλίας να κρατήσει χαμηλά τις προσδοκίες των φιλάθλων. Χαμηλά την μπάλα για να μην γυρίσει μπούμερανγκ μια ομολογουμένως αξιέπαινη προσπάθεια.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής