breaking news Νέο

SUPER LEAGUE : Με βαρύ πρόγραμμα οι ομάδες

SUPER LEAGUE : Με βαρύ πρόγραμμα οι ομάδες

Με το παγκόσμιο κυπελλο να διεξάγεται για πρώτη φορά χειμώνα το φετινό καλοκαίρι δείχνει φτωχότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη χρονιά.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι βέβαια βλέπουν με χαρά να μπαίνει ο Αύγουστος ο μηνας που ξεκινάνε τα περισσότερα Ευρωπαϊκά πρωταθληματα και φυσικά ανάμεσά τους και αυτό της χώρας μας.

Η κλήρωση της Super League 1 που πραγματοποιηθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτερας σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη σέντρα που έχει προγραμματιστεί, όπως ειναι γνωστό για τις 20 και 21 Σεπτεμβρίου. Ένα πρωτάθλημα που, όπως κάθε χρόνο, έχει φαβορί και αουτσάϊντερ που μπορούν να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ήδη έχουμε πάρει από τους τρεις εκ των τεσσάρων εκπροσώπους μας στην Ευρώπη μια πρόγευση όσον αφορά τις φετινές δυνατότητές τους.

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Αρης έδωσαν τους πρώτους επίσημους αγώνες τους για την δεύτερη φάση του Champions League ο πρώτος και το Goference League, ο δεύτερος και ο τρίτος, με τους οπαδους τους να βγάζουν και τα πρώτα συμπεράσματα, για τις φετινές τους δυνατότητες που βέβαια δεν αποκλείεται στη συνέχεια να διαψευσθούν.

Οσον αφορά τον τέταρτο φετινό εκπρόσωπο της χώρας μας στην Ευρώπη τον Παναθηναϊκό, μπαινει στην μάχη της Ευρώπης την προσεχή Πέμπτη αφου σαν Κυπελλούχος Ελλάδας συμμετέχει από την τρίτη φάση του Goference League.

Η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν για τις ομάδες της SL 1 της χώρας μας και κυρίως τους εκπροσώπους της στην Ευρώπη που θα μπουν σε ομίλους θα ειναι πρωτόγνωρη. Και αυτό επειδή η φάση των ομιλων του Champions του Europa και του Goference League θα ολοκληρωθεί σε διάστημα μόλις δυο μηνων και ενω παράλληλα θα τρέχουν οι υποχρεώσεις και στις Εθνικές διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο).

Συγκεκριμένα λόγω του παγκόσμιου κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ, κατά την διάρκεια του οποίου όπως είναι γνωστό διακόπτονται οι διεθνείς συλλογικές διοργανώσεις, αλλά και τα εθνικά πρωταθλήματα, η φάση των ομίλων δεν θα διαρκέσει 3,5 περίπου μήνες όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά θα ολοκληρωθεί μεσα σε δύο μήνες. Οι πρώτοι αγώνες των ομίλων έχουν οριστεί για τις 6-7 -8 Σεπτεμβρίου, ενω η 6η και τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 1-2-3 Νοεμβρίου.

Από τις 20 Αυγούστου που κάνει πρεμιέρα το πρωτάθλημα εως τις 13 Νοεμβρίου σε διάστημα 2½ περίπου μηνών και ενω θα μεσολαβήσει διακοπή του πρωταθλήματος, από τις 17 Σεπτεμβρίου, εως την 1η Οκτωβρίου λόγω Εθνικής, οι ομάδες που θα μπουν στους ομίλους θα δώσουν 20 αγώνες, ενω οι υπόλοιπες 15.

Το πρωτάθλημα της SL1 όπως και τα υπόλοιπα Εθνικά σε ολόκληρη την υφήλιο θα διακοπούν από τις 13 Νοεμβρίου, εως τις 21 Δεκεμβρίου λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στο Καταρ.

Η κανονικά διάρκεια του πρωταθλήματος της SL 1 θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου για να ξεκινήσει η διαδικασία των πλεϊ οφ, που και για φέτος ισχύει και αυτό παρότι η περσινή διεξήχθη δίχως κανένα απολύτως ενδιαφέρον με αποτελεσμα να μπει ζήτημα κατάργησής της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής