breaking news Νέο

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : Εκπέμπουν SOS οι ομάδες

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ : Εκπέμπουν SOS οι ομάδες

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει ο Ιούλιος και η κινητικότητα των 12 ομαδων της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Σε μια περίοδο που πριν μερικά χρόνια έσφιζε απο την δραστηριότητα των ερασιτεχνικών ομάδων της Α' κατηγορίας με τις περισσότερες από αυτές να έχουν ολοκληρώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και να έχουν ήδη δώσει τα πρώτα φιλικά του καλοκαιριού σήμερα αναρωτιώμαστε πόσες από τις 12 που δικαιούνται συμμετοχή θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να δώσουν παρών στη νέα διοργάνωση!!!

Και με πόσες φυσικά θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ενωσης μας τη νέα περίοδο. Με εννέα; Με οκτώ; Σίγουρα πάντως όχι με τις 12 που δικαιούνται συμμετοχη: Εκτος κι αν παράτυπα προσθέσουμε ομάδες από την Β' κατηγορία που και αυτή τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα συμμετοχής, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε ανούσιους αγώνες πλεϊ οφ και πλεϊ αουτ, που κανέναν ούτε τις ίδιες τις ομάδες δεν συγκινούν και απλά γίνονται για να συμπληρωθεί ένας υποφερτός αριθμός αγώνων και να κλεισει έτσι η χρονιά!!!

Και για να μην παρεξηγηθούμε, η φθορα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, δεν αφορά μόνο την περιοχη μας και δεν αποτελεί αποκλειστικότητα της ΕΠΣ Ημαθίας. Το πρόβλημα είναι γενικό και περιλαμβάνει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο κομματι της αφού μπορεί κάπου σε κάποια άκρη της χώρας μας, να υπάρχει ένα φωτεινό παράδειγμα, μια εξαίρεση.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με την μορφή που το γνωρίζαμε τα τελευταία 20-30 χρόνια πνέει τα λοίσθια κι αν υπάρχει κάτι που μπορεί να του ξαναδώσει την πνοη του είναι οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, που ευτυχώς στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλη ανθιση. Αρκει βέβαια να το αντιληφθούν και οι παράγοντες των ερασιτεχνικών ομάδων, διαφορετικά θα πρέπει να παρέμβουν οι τοπικές ενώσεις υποχρεώνοντας τες στην χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών, προερχόμενων από τις ακαδημίες τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής