breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Παραμένει θολό το τοπίο

ΕΠΣ Ημαθίας : Παραμένει θολό το τοπίο

Διανύουμε ήδη το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και το ποδοσφαιρικό τοπίο στην Ημαθία εξακολουθεί να παραμένει θολό. Σε μια περίοδο που τα προηγούμενα χρόνια οι ερασιτεχνικές ομάδες της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, όπως και οι εκπρόσωποι της στην Γ΄ Εθνική, όχι απλά είχαν ξεκινήσει την καλοκαιρινή προετοιμασία τους, αλλά και τα μεταξύ τους φιλικά βρίσκονταν στο φόρτε τους, φέτος «τρέχουν» ακόμη να κτίσουν το ρόστερ τους, ενω παραμένει αδιευκρίνηστο για το αν κάποιες από αυτές πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα ή αν μπουν στην κατάψυξη κι αν αποφασίσουν τελικά να συμμετάσχουν, σε ποιά κατηγορία θα αγωνιστούν!!!

Θα παίξει ο Αστέρας Τριποτάμου στην Γ΄Εθνική στην οποία την προηγούμενη περίοδο ανέβηκε πανηγυρικά κι αν παίξει με ποιό όνομα;

Θα ισχύσει τελικά η απόφση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων ή με τις ενέργειες τις οποίες προανήγγειλε ο πρόεδρος της διοίκησης του Τάκης Παπαδόπουλος, θα καταφέρει να την ανατρέψει; Κι αν τελικά δεν ανατραπεί θα συμμετάσχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Ημαθίας ή σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα προτιμήσει να απέχει και από αυτά;

Ο ΦΑΣ Νάουσα προανήγγειλε την συμμετοχή του, μέσω του Αστέρα Τριποτάμου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και την διαδικασία της συγχώνευσης των δύο Σωματείων ανέλαβε ο δικηγόρος Γιώργος Κωστής, ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις του προανήγγειλε ότι η ομάδα που θα προκύψει από την συγχώνευση θα φέρει το έμβλημα του ΦΑΣ, θα αγωνίζεται με τα χρώματα της ιστορικής ομάδας και θα χρησιμοποιεί για έδρα το Δημοτικό Γήπεδο της Νάουσας, ενώ η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Να δούμε τι προβλέπει ο σχετικός Νόμος επί αυτού:

 

Άρθρο 11 – Συγχώνευση Αθλητικών Σωματείων

«Επιτρέπεται η συγχώνευση Αθλητικών Σωματείων της ίδιας περιφερειακής ενότητας. Το ιδρυόμενο από τη συγχώνευση νέο Αθλητικό Σωματείο εντάσσεται, κατ’ άθλημα, αυτοδικαίως στην ανώτερη αγωνιστική κατηγορία της αθλητικής Ομοσπονδίας του οικείου αθλήματος στην οποία ανήκει ή έχει αποκτήσει δικαίωμα να αγωνισθεί, κατά τους οικείους κανονισμούς και τις σχετικές διατάξεις, ένα τουλάχιστον από τα συγχωνευόμενα Αθλητικά Σωματεία ή αν τα συγχωνευόμενα Σωματεία ανήκουν στην ίδια αγωνιστική κατηγορία, σε αυτή.

Για τη συγχώνευση απαιτούνται σχετικές αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Αθλητικών Σωματείων που συγχωνεύονται και ίδρυση ή τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου που προκύπτει από τη συγχώνευση.

Το Αθλητικό Σωματείο που προκύπτει από τη συγχώνευση μπορεί να φέρει την επωνυμία ενός ή περισσοτέρων από τα Σωματεία που συγχωνεύονται ή οποιαδήποτε άλλη.

Το σύνολο της περιουσίας κάθε Αθλητικού Σωματείου που συγχωνεύεται, ενεργητικό και παθητικό, μεταβιβάζεται, χωρίς εκκαθάριση, στο νέο Αθλητικό Σωματείο που προκύπτει από τη συγχώνευση, το οποίο και αναλαμβάνει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των Σωματείων που συγχωνεύονται. Η μεταβίβαση αυτή εξομοιώνεται με καθολική διαδοχή».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής