breaking news Νέο

Το λάθος διορθώθηκε με λάθος!! - Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Το λάθος διορθώθηκε με λάθος!! - Γράφει ο Νίκος Καμπούρης

Το σίριαλ της ένστασης που είχε υποβάλει ο Μακεδονικός σε βάρος της Λευκίμμης για τον μεταξύ τους αγώνα στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής στον 2ο όμιλο φθάνει στο τέλος του. Απομένει η δικαίωση της Κοζάνης, που οπως διαρρέει θα αποφασιστεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, για να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά ότι στην Ελλάδα του 2022, στον χώρο του ποδοσφαίρου τιποτα δεν είναι απίθανο. Ολα μπορούν να συμβούν. Μεχρι και η μοιρασιά των βαθμών σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, μπορεί να αλλάξει και ο ηττημένος να πάρει τους ίδιους βαθμούς με τον νικητή. Γιατί αυτό ακριβώς συνέβει στον αγώνα μεταξύ της Λευκίμμης κα του Μακεδονικού. Η γηπεδουχος ομαδα κέρδισε με 1-0 πήρε αρχικα τους 3 βαθμούς με τους οποίους εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορια με τους πράσινους της Θεσσαλονίκης να τερματίζουν στην δεύτερη θέση πίσω από την Κοζάνη. Υπέβαλαν όμως ένσταση για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της Λευκίμμης την οποία κέρδισαν στο Εφετείο, με την Κοζάνη που ήταν άμεσα ενδιαφερόμενη, αφου με τον τρόπο αυτό εχανε από τον Μακεδονικό την πρώτη θέση του ομίλου της που οδηγούσε σε αγώνες μπαράζ για την ανοδο στην SL 2, να προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστηριο (CAS).

Η ΕΠΟ στην δικαιοδοσία της οποίας είναι το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής που χρειάζονταν τους 8 πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων για να διοργανωσει τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην SL 2, δεν περίμενε την απόφαση του CAS στην προσφυγή της Κοζάνης και επικύρωσε την βαθμολογια των 8 ομίλων της Γ' Εθνικής με τον Μακεδονικό φυσικά να είναι στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων, να παραμένει στην κατηγορία και την Λευκίμμη που είχε χάσει στα χαρτιά τον αγώνα με τον Μακεδονικό να υποβιβάζεται.

Πραγματοποιουνται οι αγώνες μπαράζ με τον Μακεδονικό να συμμετέχει κανονικά καινα κερδίζει την ανοδο του στην SL 2.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκληρωση των αγώνων μπαράζ γίνεται γνωστή η απόφαση της προσφυγής της Κοζάνης στο CAS που την δικαιώνει εν μέρει. Ακυρώνει την απόφαση της επιτροπής εφέσεων επιστρέφοντας στην ομαδα της Λευκίμμης τους τρεις βαθμούς του αγώνα με τον Μακεδονικό, αλλά επειδή έχει ήδη επικυρωθεί η βαθμολογία η σειρά των ομάδων παραμένει αναλλοίωτη. Με τον Μακεδονικό να παραμένει στην 1η θέση, την Κοζάνη στην 2η, τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων στην 6η και ως εκ τούτου να παραμένει στην κατηγορία και την Λευκίμμη, παρότι πηρε πίσω τους βαθμούς από τον αγώνα με τον Μακεδονικό και είχε συγκεντρώσει περισσότερους από τα Τρίκαλα, να κατατάσσεται τελικά στην 8η θέση και να υποβιβάζεται.

Αδικο σίγουρα εκατο τοις εκατό, τόσο για την ομάδα της Λευκίμμης, που εκτος των  άλλων και η απόφαση της Εφέσεων που κατακύρωσε τον αγώνα με τον Μακεδονικό στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν διάτρητη απο όλες τις πλευρές (εχασε το παιχνίδι στα χαρτιά επειδή χρησιμοποίησε έναν ποδοσφαιριστή που είχε αναγραφεί στο φύλλο αγώνα για αξιεποινη πράξη, όμως αθωώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή και συνεπως δεν ήταν τιμωρημένος και σωστά συμμετείχε στο παιχνίδι) όπως και για την Κοζάνη, που ναι μεν δικαιώθηκε όμως ήταν μια δικαίωση δίχως αντικρυσμα αφού με βάση την απόφαση του CAS ναι μεν είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από τον Μακεδονικό (47 έναντι 46) όμως στην τελική κατάταξη των ομάδων ερχόταν δεύτερη πίσω από την ομαδα της Θεσσαλονίκης. Παράδοξο θα σκεφθείτε όμως στην Ελλάδα ζούμε.

Και όλα αυτα επειδή η ΕΠΟ δεν είχε την Πρόνοια, ή αν προτιμάτε τον χρονο να περιμένει την απόφαση του CAS στην προσφυγή της Κοζάνης και βιαστηκε να επικυρώσει την βαθμολογία και να διοργανώσει τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην SL 2.

Άδικο επαναλαμβάνουμε εκατό τοις εκατό για τις ομαδες της Κοζάνης και της Λευκίμμης. Και είμασταν από τους πρώτους που το είχαμε επισημάνει. Αδικη όπως αποδείχθηκε και στο CAS, αρχικά η απόφαση των Εφέσεων στην ένσταση που είχε υποβαλει ο Μακεδονικός σε βάρος της Λευκίμμης. Δεν τιμωρείς μια ομάδα επειδή χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή που ναι μεν είχε αναγραφεί στο φύλλο αγώνα, έστω και για αξιέποινη πράξη, όμως είχε αθωωθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή. Που βρίσκεται η ευθύνη της ομάδας οταν ο ποδοσφαιριστής της δεν είναι τιμωρημένος; Και δεν επικυρώνεις, όσο και αν σε πιέζει ο χρόνος την βαθμολογία όταν υπάρχουν εκκρεμότητες, που μπορούν να αλλάξουν την βαθμολογική σειρά των ομάδων και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά. Και το κυριώτερο δεν διορθώνεις τα προηγούμενα λάθη σου με ενα τρίτο. Γιατί αυτό συνέβει στην προκειμένη περίπτωση. Την λάθος απόφαση, αρχικά της επιτροπής εφέσεων με την οποία κατακυρώνονταν ο αγώνας Λευκίμμης - Μακεδονικού στους Θεσσαλονικείς και στην συνέχεια η επικύρωση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου ενω υπήρχε η εκκρεμότητα της προσφυγης στο  CAS της Κοζάνης, η Εκτελεστική Επιτροπη της ΕΠΟ ήρθε να τις διορθώσει με ένα τρίτο λάθος και όπως συνήθως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις την πληρωσε ο αδύναμος στο παρασκήνιο. Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων ενω ο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης που είναι η ομάδα που δημιούργησε όλο αυτό το κονφούζιο και τελικά έχασε την υπόθεση στο CAS ήταν ο κερδισμένος της υπόθεσης κερδίζοντας μια κατηγορία που δεν την δικαιούται!!!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής