breaking news Νέο

EΠΣ Ημαθίας: Μια σημαντική αλλαγή στην προκήρυξη

EΠΣ Ημαθίας: Μια σημαντική αλλαγή στην προκήρυξη

Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι προκηρύξεις των τριών (Α', Β' και Γ') πρωταθλημάτων που διοργανώνονται από την ΕΠΣ Ημαθίας, με μια πολύ σημαντική αλλαγή σε σχέση με τις προηγούμενες. Και συγκεκριμένα γίνεται προσπάθεια να μην διαφοροποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια στις δύο πρώτες κατηγορίες, την Α' και την Β'.

Η Α' κατηγορία να διεξαχθεί με 13 ομάδες και η Β' με 16, όσες δηλαδή αναφέρονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στην προκήρυξη, σε περίπτωση που μια ομάδα της Α' κατηγορίας δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της περιόδου 2022-2023, τότε η σύνθεσή της εν λόγω κατηγορίας θα συμπληρωθεί από τις τριταθλήτριες ομάδες της Β' Ερασιτεχνικής της προηγούμενης αγωνιστικής κατηγορίας (2021 – 2022). Αν δε μία ή περισσότερες ομάδες που απέκτησαν δικαίωμα προβιβασμού ως επιλαχούσες παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε το δικαίωμα προβιβασμού αποκτούν οι επόμενες επιλαχούσες ομάδες, όπως ορίζονται σύμφωνα με τους πίνακες με την τελική βαθμολογική κατάταξη των Σωματείων της προηγούμενης περιόδου (2021-2022). Και αυτή η διαδικασία αντικατάστασης Σωματείων ολοκληρώνεται σε ότι αφορά την Α' κατηγορία μέχρι και την ομάδα που τερμάτισε στην 4η θέση εκάστου εκ των δύο ομίλων, της Β' Ερασιτεχνικής κατηγορίας την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022 και στο σημείο αυτό της προκήρυξης υπάρχει μια υποσημείωση που δίνει ελπίδες τελικά να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ακόμη και ομάδες που πήραν μέρος στα πλεϊ άουτ  και αυτό μπορεί να συμβεί όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη, αν δεν υπάρξει ικανός αριθμός σωματείων για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, τον οποίο η προκήρυξη προσδιορίζει στις 10 ομάδες για την Α' κατηγορία.

Η Α.Ε. Καψόχωρας, ο Άτλας Ζερβοχωρίου, ο Αρης Παλαιοχωρίου και ο Ολυμπιακός Νάουσας, που αγωνίστηκαν στα πλεϊ οφ της περσινής περιόδου, όχι μόνο λοιπόν είναι εν ενεργεία επιλαχούσες ομάδες, αλλά σύμφωνα με όσα ακούγονται κάποιες από αυτές έχουν πολλές πιθανότητες την νέα περίοδο να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

Όμως ένα νέο, όχι βέβαια και τόσο ευχάριστο δεδομένο υπάρχει και για τις ομάδες που αυτοϋποβιβάζονται. Στις ομάδες δηλαδή που ενώ είχαν δικαίωμα συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας αυτές αποφάσιζαν να αγωνιστούν σε μικρότερη κατηγορία. Από τις ομάδες αυτές λοιπόν, ναι μεν δεν αφαιρείται το δικαίωμα του αυτοϋποβιβασμού, αλλά τις επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ. Προφανώς είναι ένα μέτρο πίεσης για να σταματήσει αυτή η επιλογή που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει συνήθεια για ορισμένες ομάδες. Παίζουν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αποκτούν δικαίωμα να παίξουν στην αμέσως επόμενη κατηγορία, αλλά τελικά δε το αποδέχονται.

Το ίδιο, όσον αφορά την αντικατάσταση των ομάδων που δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα που δικαιούντο να παίξουν ισχύει και για την Β' κατηγορία. Ετσι η Νέα Γενεά Νικομήδειας, η Α.Ε. Ριζωματων και ο Α.Ο. Συκιάς που κατέλαβαν τις τρεις τελευταίες θέσεις στο πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας την προηγούμενη περίοδο (2021-2022), ενδεχομένως όλες ή κάποιες από αυτές να αγωνιστούν στην Β' κατηγορία.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Τα Σωματεία που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α' και της Β' κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη Δήλωση συμμετοχής που δίνεται από την ΕΠΣ Ημαθιας έως την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 και ώρα 1 μ.μ.

Ανάλογη υποχρέωση έχουν και οι ομάδες της Γ' κατηγορίας έως την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 1 μ.μ.

Μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί ως ετήσια συνδρομή του Σωματείου και ως δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα το σχετικό παράλοβο αξίας 150 € για την Α' κατηγορία, 120 € για την Β' και 80 € για την Γ'.

Όσον αφορά τις επιλαχούσες ομάδες που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής,  μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή 26 Αυγούστου και ώρα 1 μ.μ.

Η κλήρωση των αγώνων της Α', της Β' κατηγορίας, αλλά και της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη φάση του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων, με την οποία όπως κάθε χρόνο θα ανοίξει και επίσημα η νέα ποδοσφαιρική περίοδος στην Ημαθία θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Η πρεμιέρα της Α' κατηγορίας έχει οριστεί για το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και της Β' κατηγορίας για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής