breaking news Νέο

Ολυμπία Αποστόλου για την υπόθεση των υποκλοπών : «Επιτελική Ευθύνη. Να πέσει άπλετο φως.»

Ολυμπία Αποστόλου για την υπόθεση των υποκλοπών : «Επιτελική Ευθύνη. Να πέσει άπλετο φως.»

Πριν από 10 ημέρες,  ο Προέδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με κακόβουλο λογισμικό. Επί 10 ημέρες, η κυβέρνηση, ακόμα και από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του κυβερνητικού εκπροσώπου, προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα, αναφερόταν σε δεκάδες παρόμοιες απόπειρες σε ευρωπαίους πολιτικούς και κατηγορούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για συνωμοσιολογία. Την Παρασκευή αποδείχθηκε πως η Ε.Υ.Π. πράγματι παρακολουθούσε το Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να πάρει την Ε.Υ.Π. υπό τον άμεσο έλεγχο του με έναν από τους πρώτους νόμους που ψήφισε η κυβέρνησή του. Επέλεξε να διορίσει διοικητή της ένα πρόσωπο με μηδενικά τυπικά προσόντα, αναγκαζόμενος να αλλάξει μάλιστα το νόμο που περιγράφει τα κριτήρια επιλογής. Η ευθύνη λοιπόν για τις παρακολουθήσεις βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός δεν πείθει.

Η αποδεδειγμένη παρακολούθηση ενός δημοσιογράφου και ενός πολιτικού αντιπάλου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει καθαρά ότι παρά το προσωπείο του «κεντρώου», του «άριστου», του «μεταρρυθμιστή» που έχει φορέσει ο κ. Μητσοτάκης, οι πρακτικές που επιλέγει είναι αυτές του παρακράτους προηγούμενων δεκαετιών.

Οι τελευταίες εξελίξεις, οι παραιτήσεις, το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραδέχθηκε επιτέλους τις παρακολουθήσεις, είναι αποτέλεσμα της διωκόμενης ερευνητικής δημοσιογραφίας και της επιμονής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να φανερωθεί η αλήθεια.

Θα επιμείνουμε λοιπόν μέχρι τέλους. Μέχρι να μάθουμε τα πάντα. Μέχρι να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή και δυσώδη υπόθεση.

 

Ολυμπία Αποστόλου

Οικονομολόγος, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Πα.Σο.Κ. – Κίνημα Αλλαγής


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής