breaking news Νέο

Τομέας και Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Πιστοί στην εχθρότητα τους για κάθε τι δημόσιο, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους μόνο καμένη γη και στον πρωτογενή τομέα

Τομέας και Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Πιστοί στην εχθρότητα τους για κάθε τι δημόσιο, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους μόνο καμένη γη και στον πρωτογενή τομέα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προέβη πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με έγγραφό του, στις 4/8/2022, «εντέλλει» το ΔΣ του ΕΛΓΑ, να αποφασίσει για τους όρους πληρωμής των ζημιωθέντων παραγωγών από τον προανθικό παγετό του 2021.

Όρους και προϋποθέσεις που ουδεμία σχέση έχουν με τα προβλεπόμενα στην ΚΥΑ της 20/5/2022, τεύχος Β, αριθμός 2482 της εφημερίδας της κυβερνήσεως, η οποία εντάσσει τον προανθικό παγετό του 2021 σε ad hoc πρόγραμμα αποζημίωσης με υπογραφή του ίδιου του υπουργού. Παρά το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά υπόκεινται στον ευρωπαϊκό κανονισμό για τις κρατικές ενισχύσεις, δυόμιση μήνες μετά την έκδοση της, ο υπουργός ζητάει την καταστρατήγηση της προβληματικής ΚΥΑ την οποία ο ίδιος συνυπέγραψε, από το ΔΣ και τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Ενδιάμεσα είχαν επιχειρήσει με τροπολογία στον ν. 4955/2022 με το άρθρο 57 (ΦΕΚ Α 139/14-7-22), να λύσουν τα προβλήματα της ΚΥΑ, αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν.

Η κυβέρνηση των «αρίστων» που ούτε μια ΚΥΑ δεν μπορεί να συντάξει σωστά. Αλλά, μόλις αντιληφθεί το ¨μπάχαλο¨ που κάθε φορά δημιουργεί, ακολουθεί την γραμμή του πρωθυπουργού της και πετάει τις ευθύνες σε άλλους.

Ενώ γνωρίζουν πως εάν δεν ακολουθηθεί η ΚΥΑ η καταβολή των χρημάτων είναι εξαιρετικά επισφαλής, αντί να διορθώσουν πρώτα την απόφαση και μετά να προχωρήσουν σε πληρωμές, πράγμα που είχαμε επισημάνει με ερωτήσεις βουλευτών, αλλά και με παρέμβαση στον ίδιο τον υπουργό ΑΑ&Τ, από την έκδοση της ΚΥΑ, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους αγρότες.

Τι τους νοιάζει όμως; Αυτοί τη δουλειά τους θα την έχουν κάνει. Προεκλογική δεξιά μικροπολιτική σε προεκλογική περίοδο. Στην πλάτη του χειμαζόμενου αγροτικού κόσμου.

Μετά από 3 χρόνια καταστροφικών πολιτικών της, στον ΕΛΓΑ με σκοπό την απαξίωση και τελικά τη διάλυση του προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, ο κος Γεωργαντάς δίνει τη χαριστική βολή παρεμβαίνοντας στην απρόσκοπτη λειτουργία του Οργανισμού, κατά παράβαση του θεσμικού του ρόλου.

Αφού οι προσπάθειες για ευθεία ιδιωτικοποίηση απέτυχαν, αφού οδήγησαν στην έξοδο, δια της κινητικότητας, δεκάδες υπαλλήλους του ΕΛΓΑ, αφού νομοθετούσαν χωρίζοντας ζημιές και αγρότες σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, βάζουν το ΔΣ του ΕΛΓΑ να αποφασίσει στην ουσία τη διάλυση του.

Πρόκειται για τις ίδιες απαράδεκτες πρακτικές της δεξιάς που έφεραν τον ΕΛΓΑ στο χείλος του γκρεμού το 2010. Πιστοί στην εχθρότητα τους για κάθε τι δημόσιο, αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους μόνο καμένη γη και στον πρωτογενή τομέα.

Μια κυβέρνηση σε αποδρομή παίζει το τελευταίο της χαρτί για να μοιράσει δημόσιο χρήμα εκτός κάθε νόμιμης διαδικασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεσμεύεται να αποζημιώσει όλους όσους επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη με κάθε νόμιμο τρόπο, αλλά και να φέρει στη δικαιοσύνη όσους ζημίωσαν το δημόσιο τομέα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής