breaking news Νέο

Αποκλειστικό : Θα διεκδικήσει το Δήμο Βέροιας ο Παύλος Παυλίδης το 2019, ως επικεφαλής συνδυασμού

Αποκλειστικό : Θα διεκδικήσει το Δήμο Βέροιας ο Παύλος Παυλίδης το 2019, ως επικεφαλής συνδυασμού

Ειδήσεις έβγαλε το... «ποδαρικό» για το 2018, στη web τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ και στις ΑΝΑ...κρίσεις, του προέδρου των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας, τέως αντιδημάρχου επί Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, Παύλου Παυλίδη. Στη διάρκεια μιας ώρας και πλέον, ο κ. Παυλίδης τοποθετήθηκε για όλους και για όλα, τονίζοντας την ανοικτή του πρόθεση να ηγηθεί ενός μετώπου συνεργασίας ανήσυχων και περήφανων πολιτών στο δήμο της Βέροιας. Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας που τον διέκρινε ακόμη και ο, εν δυνάμει, τίτλος του συνδυασμού του, όπως το «Η Βέροια μπορεί»!

Στην αρχή της συζήτησης κυριάρχησε το αγροτικό ζήτημα και ο μαρασμός των αγροτών της περιοχής μας από τα ασφυκτικά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα, σε συνδυασμό με το ρωσικό εμπάργκο, αλλά και τη μη αποζημίωση από τη θεομηνία των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουλίου. «Στηριζόμαστε στον πρωτογενή παραγωγή, απ΄ αυτόν αντλούν τους πόρους οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής μας. Πρέπει να περάσουμε σε μια νέα παραγωγική εποχή. Ο αγρότης είναι η τροφοδότης δύναμη της Βέροιας. Αν αυτός δεν έχει, δεν έχουν ούτε τα μαγαζιά, ούτε τα αστικά, ούτε κανένας άλλος επαγγελματία», είπε. 

Τον ρωτήσαμε και για το πώς ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους τα Αστικά, μετά τις συνεχείς αυξήσεις των φορολογικών μέτρων. «Τα αστικά ήταν υγιής οργανισμός και προσπαθεί, παρά τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις. Το κράτος είναι υπεύθυνο για την ασυνέπειά του στην πληρωμή των οφειλών του. Υπάρχει κεντρική γραμμή μείωσης ακόμη και δρομολογίων, ελέω τρόικας. Άλλο είναι να είσαι στην Αθήνα και να περιμένεις στη στάση του λεωφορείου για 50 λεπτά και άλλο στη στάση ενός ορεινού μας χωριού, όπου ο μαθητής θα παγώσει από το κρύο», μας είπε, σημειώνοντας και την απίστευτη γραφειοκρατία που επικρατεί στα σχολικά δρομολόγια. «Όπου...λαλούν πολλοί υπεύθυνοι, αργεί να ξημερώσει», τόνισε ο Παύλος Παυλίδης!

Αναφορά έγινε για το αν ο δήμος έχει τη βούληση να βοηθήσει στη μεταφορά των ΚΤΕΛ εκτός πόλης, λέγοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν επαφές για την αγορά αντίστοιχου χώρου, με τη δημιουργία ενός μεταφορικού πόλου στο σημείο. Ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε και στα λάθη της δημοτικής αρχής του κ. Βοργιαζίδη στον κυκλοφοριακό φόρτο της πόλης, κατηγορώντας την για έλλειψη συνεργασίας. «Ο μελετητής που επελέγη για την κυκλοφοριακή μελέτη, έκανε έξι μελέτες, που έδιναν όλες μονοδρόμηση της Μητροπόλεως, με αποτέλεσμα να έχουν εγκαταλειφθεί».

Στον ίδιο τόνο και η αναφορά του για την έλλειψη συνεργασίας με τους φορείς στην υλοποίηση της αστικής ανάπλασης, παρ΄ όλο που ο ίδιος το ψήφισε ως δημοτικός σύμβουλος. «Τότε φέραμε ένα γενικό χάρτη και δεν μπήκαμε στη λεπτομέρεια της μελέτης», είπε. «Υπήρχε τρίγωνο στη διασταύρωση Βενιζέλου, Μητροπόλεως και Ελιάς, με δένδρο στη μέση, εκεί που ξέρουμε ότι δεν περνάει λεωφορείο», είπε χαρακτηριστικά για τη μελέτη. Για δε τους κύβους που μπήκαν στους δρόμους και τα μάρμαρα των πεζοδρομίων, είπε ότι αποτελούν την πρώτη αιτία για τη φθορά των ελαστικών, ενώ στο σχέδιο ήταν η μετατροπή όλης της Βενιζέλου σε δρόμο με κυβάκια!

Αρνητικές οι αναφορές του για το πάρκινγκ κάτω από την «Ελιά», που δεν υλοποιήθηκε ακόμη, λέγοντας ότι ευθύνες έχουν συγκεκριμένα άτομα της δημοτικής αρχής, που ανέλαβαν την υλοποίησή του. Το ίδιο αρνητικές οι αναφορές και στη γέφυρα «Κούσιου», τη μη κατασκευή παιδικών χαρών, τις λακκούβες στους δρόμους. «Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη με τους πολίτες. Η γέφυρα Κούσιου διέλυσε την πολιτική ζωή της Βέροιας. Κάποιοι φύγαμε. Αυτοί που κατηγόρησαν τον τότε εργολάβο, του έδωσαν εκ νέου μελέτη». «Να πας με κάποιον που δουλεύει και κάνει λάθη, συμφωνώ. Αλλά με κάποιον που δεν διεκδικεί, δεν παίρνει χρήματα, όχι.  Έστρωσαν πίσσα μέσα στο χιονιά. Τα βλέπει ο κόσμος και γελάει. Οι συνεργάτες του δημάρχου, επειδή είναι πολλά χρόνια, έχουν κορεστεί. Πολλοί εξ αυτών πιέζουν για θέσεις που θεωρούν ότι είναι εξουσίας και όχι δουλειάς. Πέρασαν πολλά χρόνια και δεν έγινε έργο. Ακούστηκαν χοντρές κουβέντες για το δήμαρχο από αυτούς που αποχώρησαν από την παράταξή του, όπως το ότι είναι άχρωμος και άβουλος. Για την πόλη είναι κακό. Έχουν βγει προγράμματα και δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί η πόλη να μην προγραμματίζει και να μη διεκδικεί. Δεν ταιριάζουν τα αποθεματικά με τα συσσίτια. Είναι σαν αυτό που λέει η κυβέρνηση «σου δίνω μέρισμα, σου παίρνω το διαμέρισμα». Δεν υπάρχει κανένας πολεοδομικός σχεδιασμός, κάτι καινούργιο και μακρόπνοο, ούτε και επενδυτικό περιβάλλον».

Θετικές οι αναφορές του κ. Παυλίδη στο δήμο Νάουσας και το δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη για τη διεκδίκηση προγραμμάτων, τους υπόγειους κάδους, την ασφαλτόστρωση των δρόμων του εμπορικού κέντρου, την υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης της ενέργειας του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

Η συζήτηση στράφηκε, όπως ήταν φυσικό, στις δικές του προθέσεις στο να διεκδικήσει το δήμο Βέροιας το 2019. Χωρίς καμιά περιστροφή ο κ. Παυλίδης απάντησε ότι είναι έτοιμος. «Τα άτομα που στελεχώνουν την προσπάθειά μας, θέλουν να προσφέρουν. Είμαστε ανοικτοί σε όλα τα κόμματα και τους δημότες. Συμμετέχουν άτομα σοβαρά και αξιόπιστα από όλους τους χώρους, ανοιχτά μυαλά, όχι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες. Τέλος λοιπόν με τα «δαχτυλίδια», είπε, αφήνοντας αιχμές για τη διαδοχή της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου από τον Κώστα Βοργιαζίδη.

Για τις πρόσφατες εκλογές του Επιμελητηρίου τόνισε : «Στο Επιμελητήριο δεν έπρεπε να υπάρχει διχασμός. Οι επαγγελματίες έδωσαν την εμπιστοσύνη τους σε ανθρώπους που έχουν γνώσεις, ασχολούνται με την Αθήνα και θα πάρουν πρώτοι την πληροφορία από εκεί. Το 65% που έλαβε ο κ. Μπίκας, έδειξε ότι ο επιχειρηματίας έδειξε ότι ήθελε ένα ανοικτό μυαλό στη διοίκησή του. Προσωπικά ήμουν επί 25 χρόνια στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τον κλάδο μου. Αλλιώς έλυνα τα προβλήματα της Βέροιας, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα και αλλιώς είναι να λες θα πάω», είπε.

Οριοθετώντας το δικό του όραμα σε απλά πράγματα της καθημερινότητας, όπως η ανάπλαση της πλατείας  Ωρολογίου, του Τριποτάμου, η κατασκευή εκτός πόλης σταθμού λεωφορείων, η ανάπτυξη των κλειστών εργοστασίων πέριξ της Βέροιας, ο αθλητικός τουρισμός, που αναπτύχθηκε επί αντιδημαρχίας του, κατηγορώντας παράλληλα τη δημοτική αρχή για τους προεκλογικούς 8 πυλώνες που εξήγγειλε και δεν πραγματοποίησε.

Στο τελευταίο μέρος της ενδιαφέρουσας συνέντευξης, τον ρωτήσαμε για το δήμαρχο που ο ίδιος θα επέλεγε ως τον κορυφαίο στη Βέροια, χωρίς δεύτερη λέξη μας απάντησε «Γιάννης Χασιώτης, ο Δήμαρχος. Πάντα τον στήριζα, πάντα ήθελα τα ανοικτά δυναμικά μυαλά». Για τη Χαρούλα Ουσουλτζόγλου τόνισε ότι την τίμησε και τον τίμησε, αλλά έφυγε μαζί της στο τέλος, γιατί έδειξε εμπιστοσύνη σε άτομα που έφεραν σε αυτό το σημείο σήμερα στη Βέροια. «Προσέφερε πολλά πράγματα στην πόλη, ορμούσε όπου μπορούσε σε προγράμματα», είπε για την τέως δήμαρχο. 

Για το δικό του στόχο τόνισε ότι δεν θέλει ως δήμαρχος να κάνει απλή διαχείριση. «Θέλουμε να μείνουν τα παιδιά μας εδώ. Θα πούμε πέντε πράγματα και θα τα κάνουμε. Θα αναδιοργανώσουμε πολλά πράγματα, που σήμερα υπολειτουργούν, ικανοποιώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Η περιοχή δεν μπορεί να κοιμάται άλλο, πρέπει να αναλάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες», κατέληξε, μη θέλοντας να βαθμολογήσει τον Κώστα Βοργιαζίδη για το έργο του.

Όλη τη συνέντευξη του Παύλου Παυλίδη στο Θόδωρο Ελευθεριάδη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο site www.imerisia-ver.gr

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής