breaking news Νέο

Εκατό χρόνια μνήμης στη Ν. Νικομήδεια το Σάββατο 20 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας

Εκατό χρόνια μνήμης στη Ν. Νικομήδεια το Σάββατο 20 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας

Μία Ποντιακή βραδιά αφιερωμένη στα πρόσωπα των ανθρώπων εκείνων που ξεριζώθηκαν από την περιοχή της Νικομήδειας στην Τουρκία πριν από 100 χρόνια και με τον ερχομό και την εγκατάστασή τους στη Μητροπολιτική Ελλάδα δημιούργησαν στη γη της Ημαθίας τη Νέα Νικομήδεια, είναι αυτή που διοργανώνουν τα μέλη της διοίκησης του Μ.Π.Σ. Ν. Νικομήδειας "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", το Σάββατο 20 Αυγούστου (με ώρα έναρξης στις 21.00) στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Κοινότητας.

«Είναι μια βραδιά, που πέρα από το Ποντιακό μουσικοχορευτικό της χαρακτήρα και το ότι πραγματοποιείται μετά από 2 χρόνια λόγω πανδημίας, συμπίπτει φέτος και με τα 100 χρόνια μνήμης της παρουσίας των παππούδων και των γιαγιάδων μας σ' αυτόν εδώ τον τόπο, στον οποίο επέλεξαν να στήσουν τη νέα τους ζωή και να ορθοποδήσουν, μέσα βέβαια σε πολύ δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις. Σ' αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, θέλουμε με την πραγματοποίηση αυτής της ποντιακής βραδιάς να αποδώσουμε ένα φόρο τιμής εμείς, η σημερινή γενιά που ζούμε και διαβιούμε τώρα εδώ» επεσήμανε στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" η πρόεδρος του Συλλόγου Ράνια Παπαδοπούλου, η οποία ακόμα έκανε λόγο και για μια μεγάλη έκπληξη κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η οποία και, όπως σημείωσε, «θα προσφέρει έντονα συναισθήματα στους παρευρισκομένους».

Οι δε καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν το μουσικό μέρος της Ποντιακής βραδιάς είναι οι: Στάθης Νικολαϊδης, Γιώργος Ατματσίδης, Κώστας Ζώης, Μαυρόπουλος Ανδρέας, Κωστογλίδης Νίκος, Παπαδόπουλος Λευτέρης και Νικηφορίδης Ανδρέας. Τιμή εισόδου 5 ευρώ (η οποία περιλαμβάνει και 2 κρεατικά).

 

Ν. Νικομήδεια: Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής