breaking news Νέο

Ξανθή Χονδρού Χιλλ : «Θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, εθελοντικά, χωρίς να κοιτάμε τα χρήματα»

  • Ξανθή Χονδρού Χιλλ : «Θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, εθελοντικά,  χωρίς να κοιτάμε τα χρήματα»
  • Ξανθή Χονδρού Χιλλ : «Θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, εθελοντικά,  χωρίς να κοιτάμε τα χρήματα»

Η ποιήτρια Ξανθή Χοντρού Χιλλ σε τηλεφωνική της συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα την Τετάρτη 24/8 αναφέρθηκε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης που θα γίνει στη Νάουσα,

Ξεκινώντας, τόνισε ότι «ήταν μία ιδέα που είχα εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που έχω έλθει στη Νάουσα αλλά υπήρχε αρνητικά απάντηση. Φέτος και με τη σύμφωνη γνώμη του νέου αντιδημάρχου Γιώργου Τριανταφύλλου, κάναμε μία συζήτηση μαζί με η Χορωδία της Νάουσας . Αυτό το ναι θα έπρεπε να μεταφραστεί σε συμμετοχές ποιητών από όλο τον κόσμο. Έχουμε συμμετοχές και από τις 5 ηπείρους. Εκτός από τους Έλληνες ποιητές, συμμετέχουν (συνολικά 25 από όλες τις χώρες) ποιητές που προέρχονται από την Αίγυπτο, Αυστραλία, Αυστρία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ιταλία, το Κουρδιστάν, την Πορτογαλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Κίνα. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου, που συμβάλει τα μέγιστα, τελεί το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης το οποίο διοργανώνουν το “Mουσικό Σωματείo Ωδείο Νάουσας" μαζί με την Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο ανοιχτό θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (εκτός εάν ο καιρός δεν το επιτρέψει και μεταφερθεί σε κλειστό χώρο). Ο Δήμος προσφέρει την διαμονή και τρία γεύματα. Η προσφορά του γενικότερα είναι πού μεγάλη. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2/9 με μία παρέλαση που θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο και θα καταλήξει στο θέατρο, όπου θα ξεκινήσουμε εντυπωσιακά με κάποιους αρχαίους ύμνους που θα παίξει μία ποιήτρια από την Ήπειρο.  Όλοι οι ποιητές που συμμετέχουν είναι πολυτάλαντοι, οι οποίοι εκτός από ποίηση δημιουργούν και φεστιβάλ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ξεχωριστούς καλεσμένους στο Φεστιβάλ που θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση του «με σεβασμό στην ποίηση και τους ποιητές».

Και ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Εκτός από την αρχική παρέλαση , θα υπάρχει απαγγελία των ίδιων των ποιητών, μουσικά εμβόλιμα από τη Δόξα Γουργουλάτου από τη Βέροια που θα τραγουδήσει μελοποιημένη ελληνική ποίηση σε συνοδεία του Αναστάση Κεδίκογλου. Ότι παρέχεται είναι δωρεάν και δεν παίρνει κανείς χρήματα γι’αυτό.Ο εθελοντισμός μας πάει μπροστά.  Θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς να κοιτάμε τα χρήματα. Το Φεστιβάλ στηρίζουν με δημοσιεύσεις στις σελίδες τους το διεθνές επιμελητήριο συγγραφέων και καλλιτεχνών CIESART, το PEN Greece, το World Poets Society και η Διεθνής Ακαδημία LIK! Το διεθνές επιμελητήριο ποιητών διαθέτει δε Ευρωπαϊκής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό στο οποίο θα προβάλει όλες τις δραστηριότητες από το φεστιβάλ της Νάουσας σε 100 χώρες! Θα είναι σε δύο γλώσσες στα ελληνικά και στα αγγλικά. Η είσοδος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ στο ανοιχτό θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” θα είναι ελεύθερη για το κοινό!».


1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης - Νάουσα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής