breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Οι ευεργετικοί νόμοι των προσλήψεων - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Οι ευεργετικοί νόμοι των προσλήψεων - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Αυτοί που ψηφίζουν τους νόμους είναι σοφοί και πρέπει να τους το αναγνωρίζουμε. Ψήφισαν λοιπόν οι σοφοί το νόμο 1648, με τον οποίον επιβάλλεται υποχρεωτικά η πρόσληψη στην επιχείρησή σας ενός ανθρώπου με διάφορα προβλήματα υγείας ή και οικονομίας. Αν παρεμπιπτόντως είναι ολίγον καθυστερημένος έως πολύ, εσείς που έχετε επιχείρηση με προσωπικό άνω των πενήντα ανθρώπων είστε υποχρεωμένος να τον προσλάβετε αυθωρί και παραχρήμα, χωρίς να εξετάσετε αν o άνθρωπος αυτός κάνει για την επιχείρησή σας. Αν είναι βαρύκοος έως κουφός, μπορεί να προσληφθεί ως τηλεφωνητής. Αν είναι σακάτης με προβλήματα όρασης, είναι επιβεβλημένο να προσληφθεί ως ναυαγοσώστης. Αν  ο υποψήφιος είναι βραδύγλωσσος,  ο νόμος επιβάλει να προσληφθεί ως εκφωνητής ραδιοφωνικού σταθμού ή ως πωλητής ειδών μητρικής φροντίδας. Αν αρνηθείτε να τον προσλάβετε, διά νόμου επεμβαίνει ο κ. Εισαγγελεύς και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης οδηγείται στις πλησιέστερα σωφρονιστικά καταστήματα. Για να δεις, τον προσλαμβάνεις τον κουτσό ως center buck  της ομάδας και τον τυφλό ως lines man. Οι τυφλοί γίνονται υποχρεωτικά προσληπτέοι και ως αστρονόμοι διάδοχοι του Αρίσταρχου του Σάμιου του Γαλιλαίου και του Κέπλερ. Τώρα, αν ο άνθρωπός σας είχε χάσει ένα χέρι σε τροχαίο ατύχημα, δεν θα έπαιζε ποτέ στην εθνική ομάδα μπάσκετ, έστω κι αν είχε δύο πόδια. Ένας κουτσός ήταν οπωσδήποτε κατάλληλος ως ακραίος κυνηγός με σημαντικό πριμ, αν είχε και τα δύο μάτια εκατέρωθεν της μύτης και οι αφοδεύσεις του ήταν  καθημερινές και νόμιμες.

Πολύ ενδιαφέρουσα κυρία είχε προσληφθεί σε τράπεζα, αλλά δεν ήξερε να κάνει προσθέσεις, καθ’ ότι η ίδια είχε τελειώσει το κλασσικό Λύκειο και όχι το πρακτικό. Δεν πείραξε αυτό σε τίποτα και προήχθη στη θέση του Διευθυντού ένθα απέδρα πάσα οδύνη λύπη και στεναγμός. Αργότερα η Τράπεζα έκλεισε. Θυμάμαι με συγκίνηση τα παλληκάρια της εποχής εκείνης και ακόμη ριγώ, όταν φοράω ριγέ κουστούμι. Κατσιφάρας, Κουλούρης, Άκης,  Μένιος και Γιάννος, διαλεχτά παιδιά μέσα στην πιάτσα. Που να βρεθούν τώρα τέτοιες προσωπικότητες ανάπτυξης, εξέλιξης και προόδου, άσε που υπήρχε και η επιστημονική καθοδήγηση του Αμερικανοπολωνού Andreas του Α’. Μετά ήρθε η πεφωτισμένη δεξιά του Λιάπη και του Αλογοσκούφη του Β’ και το γλυκό ήρθε και έδεσε. Καταστρόγγυλο πράσινο νερατζάκι με γεύση φρικασέ. Το νόμο η Νέα Δημοκρατία δεν τον κατήργησε, δεν ήταν δα και τόσο κορόιδα, άφησαν άθικτη τη λαμπρή πορεία του Κίμωνος του Δ’, και σε περίπτωση που ο προπάππους σου είχε τραύμα στους όρχεις από Τούρκικο βόλι, έμπαινες διοικητής του ΟΣΕ, με στόχο την ασφαλτόστρωση όλων των σιδηροτροχιών. Αιωνία η μνήμη μας που λένε όσοι ξέρουν από διαγαλαξιακές αποστάσεις. Έτσι συνέχισε το κράτος μας το δίκαιο αγώνα του και τον συνεχίζει ακόμα, μέχρι να γυρίσει ο ήλιος και βγάλουν πόδια οι κουτσοί και οι κουλοί υποχρεωτικά προσληφθούν ως τερματοφύλακες σε ομάδες της Α κατηγορίας. Αν η ομάδα έχει περισσότερους από πέντε ανάπηρους, παίρνει πριμ δέκα βαθμών και χορηγία  τέσσερα πέναλτυ σε κάθε αγώνα.

Αν είστε νέος ακόμα, κόψτε ένα δάχτυλο του ποδιού σας ή του χεριού σας και εξασφαλίστε μία καλή θέση στα παιδιά σας, κάθε δάχτυλο αντιστοιχεί σε πέντε προσλήψεις. Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία και στο σοσιαλισμό.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής