breaking news Νέο

Οι αποζημιώσεις κυριάρχησαν στη Γ.Σ. των αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας, αύριο Πανελλαδική Σύσκεψη

  • Οι αποζημιώσεις κυριάρχησαν στη Γ.Σ. των αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας, αύριο Πανελλαδική Σύσκεψη
  • Οι αποζημιώσεις κυριάρχησαν στη Γ.Σ. των αγροτών στον κόμβο της Κουλούρας, αύριο Πανελλαδική Σύσκεψη

Αγρότες μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας και αγρότες από την περιοχή της Νάουσας και της Πέλλας βρέθηκαν την Παρασκευή το πρωί στον κόμβο της Κουλούρας. Εκεί πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, στην οποία και τέθηκαν τα οξυμένα και δισεπίλυτα ζητήματα του κλάδου τους, διατρανώνοντας συνάμα την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία τους, ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί εδώ και καιρό.

Στη Γενική Συνέλευση, η πραγματοποίηση της οποίας στον κόμβο της Κουλούρας είχε να κάνει με το συμβολισμό που έχει αυτός ο κόμβος αλλά και το ότι σηματοδοτεί την έναρξη νέου γύρου κινητοποιήσεων. Πέρα από ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ο ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, που παραμένουν ψηλά στην αγροτική ατζέντα, κυριάρχησαν δυο θέματα : Το πρώτο έχει να κάνει με τη μη αποζημίωση από τις ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες δενδροκαλλιεργητές στη ροδακινοπαραγωγή, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στα μέσα του περασμένου καλοκαιριού. Και το δεύτερο η μη στήριξη (είσπραξη χρημάτων), ένεκα του υφιστάμενου Ρωσικού εμπάργκο. Όλα αυτά τα προβλήματα πρόκειται να τεθούν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Αγροτών, που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Τρίτη (16 Ιανουαρίου) στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να μπουν στο γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο του αγροτικού κόσμου.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερο κόσμο σ' αυτήν μας τη συγκέντρωση. Αλλά και αυτός ο κόσμος που είναι εδώ, αρκεί, για να στείλει ένα μήνυμα, πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αν με αυτές τις εξευτελιστικές τιμές που πήραμε φέτος, δεν λάβουμε χρήματα για το Ρωσικό εμπάργκο και αποζημιώσεις για τις ζημιές που είχαμε στην παραγωγή μας από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις, πιστεύουμε πως τότε δεν θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε για τη νέα περίοδο.

Γι' αυτό να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, για να μπορέσουμε έτσι να κερδίσουμε», τόνισε ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του ΑΣΓ Βέροιας, ενώ ο ΓΓ του συλλόγου, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, πρόσθεσε : «Όλα αυτά τα προβλήματα θα τα παλέψουμε, για να μπορέσουμε να σταθούμε και αυτή τη χρονιά, ώστε να δούμε τι θα γίνει από κει και μετά..».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής