breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ : Eπιστροφή στις νίκες

  • ΒΕΡΟΙΑ : Eπιστροφή στις νίκες
  • ΒΕΡΟΙΑ : Eπιστροφή στις νίκες

Επιστροφή στις νίκες μετά τις δύο φιλικές ήττες, από τον ΓΑΣ Σβορώνου και την Β' ομάδα του ΠΑΟΚ, για την ΒΕΡΟΙΑ, που κτίζεται φέτος από τα θεμέλια και με διαφορετικά υλικά. Εκτός από την νίκη, τους φιλάθλους, που την Κυριακή το απόγευμα βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο, ικανοποίησε και η επιστροφή στις ελπιδοφόρες εμφανίσεις, δίχως αυτό να σημαίνει ότι έπαψαν να υπάρχουν αδυναμίες, τις οποίες ο προπονητής, όσον αφορά τον επιθετικό τομέα, επιχείρησε να καλύψει με αλχημείες. Και συγκεκριμένα μεταφέροντας τον μεσοεπιθετικό Δεμηρτζόγλου και τον ακραίο οπισθοφύλακα Μπουκουβάλα, στην κορυφή της επίθεσης. Αν το εγχείρημα πέτυχε υπεύθυνος να το κρίνει είναι ο κ. Ανυφαντάκης. Εμείς, αν η δική μας γνώμη μετράει, πάντως διαπιστώσαμε και παλι επιθετικά κενά.

Με τους Δεμηρτζόγλου, Μπουκουβάλα στην κορυφή της επίθεσης και νέο πρόσωπο τον νεοαποκτηθέντα Μπελεβώνη, που σε κάποια σημεία του παιχνιδιού άλλαζε αμοιβαία θέση με τον Δεμηρτζόγλου, ξεκίνησε τον αγώνα η ΒΕΡΟΙΑ που ήταν καλύτερη από τον αντίπαλό της σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Είχε καλή, πάντα σε σχέση με τις φετινές δυνατότητές της, κυκλοφορία της μπάλας, με τα προβλήματα και τις αδυναμίες πάντως να βγαίνουν στην επιφάνεια όταν η μπάλα έπαιζε στην περιοχή των φιλοξενούμενων.

Οι πρώτοι που απείλησαν και μάλιστα με το καλημέρα, πάντως ήταν οι «πράσινοι» της Θεσσαλονίκης. Στο 1ο μόλις λεπτό του αγώνα ο Σιμόνι εκμεταλλεύτηκε λάθος των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της εστίας του Βενετικίδη, βγήκε σε θέση βολής με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Η ΒΕΡΟΙΑ που έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 14'. Ο Παπαχρήστος έβγαλε την σέντρα από αριστερά με τον Μπελεβώνη, στο σημείο του πέναλτι αφύλακτος, να κάνει το απευθείας πλασέ, με την μπάλα να κατευθύνεται πάνω στον τερματοφύλακα του Μακεδονικού, Γουναρίδη, που μπλόκαρε εύκολα.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία του παιχνιδιού, που σε γενικές γραμμές ήταν φτωχό σε φάσεις, με την γηπεδούχο ΒΕΡΟΙΑ, επαναλαμβάνουμε, να ελέγχει πλήρως τον ρυθμό του, να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας, να δυσκολεύεται όμως μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα σημειώθηκε στο 34' και προήλθε από συνεργία του Μπελεβώνη, με τον Ορφανίδη. Ο Μπελεβώνης συγκεκριμένα μέσα στην αντίπαλη περιοχή τροφοδότησε τον Ορφανίδη, με τον αριστεροπόδαρο μέσο της ΒΕΡΟΙΑΣ να κάνει το δυνατό σουτ, από πλάγια θέση, στην κλειστή γωνία, στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα και γράφοντας το 1-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο 45λεπτο, που ήταν και το πιο ενδιαφέρον, καταγράψαμε άλλες πέντε φάσεις. Για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ τρεις, που κατέληξαν σε σουτ του Μπλέτσα (28'), του Δημηρτζόγλου (32') και του Ορφανίδη (45'), που σταμάτησαν στον τερματοφύλακα του Μακεδονικού Γουναρίδη και δύο για τους Θεσσαλονικείς. Στο 20' με τον Βενετικίδη να πέφτει στα πόδια του Μπουλάτοβιτς, εξουδετερώνοντας, έναν διαγραφόμενο κίνδυνο και στο 40' σε κεφαλιά του Μπακόλα που δεν βρήκε στόχο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν τους δέκα από τους έντεκα παίκτες της αρχικής τους εντεκάδας, ενώ λίγο αργότερα, στο 62', πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και ο ενδέκατος, ο αρχηγός τους Τσουκάνης, ενώ και ο προπονητής της ΒΕΡΟΙΑΣ Κώστας Ανυφαντάκης σταδιακά άλλαξε τους εννέα από τους έντεκα της αρχικής του εντεκάδας (ολόκληρο το 90λεπτο, αγωνίστηκαν μόνο ο Μουχάλης και ο Μπουκουβάλας), με αποτέλεσμα να χάσουν, σε μεγάλο ποσοστό, την συνοχή τους οι δύο ομάδες και να μην δημιουργηθούν οι μεγάλες φάσεις στα καρέ των δύο αντιπάλων και την ΒΕΡΟΙΑ να παίρνει την νίκη με 1-0, σκορ που δημιουργήθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Μπέκας – Γκαλαϊτζής)

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

 

ΒΕΡΟΙΑ: Βενετικίδης (57’ Ιωαννίδης), Μουχάλης, Παπαχρήστος (57’ Μπουόλι), Μαραγκός (58’ Περδίκης), Στίκας (76’ Σταμπουλίδης), Μπλέτσας (76’ Ισαακίδης), Μπούζας (62’ Γιαγτζίδης), Ορφανίδης (62’ Ιωάννου), Δεμηρτζόγλου (86’ Τασιόπουλος), Μπελεβώνης (76’ Τσέας), Μπουκουβάλας.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Γουναρίδης (46’ Ιωαννίδης), Χασάνογλου (46’ Τσιακούμης), Σαϊμπέρτ (46’ Κοτταρίδης), Λισγάρας (46’ Γιαννούσης), Μπαγκόλα (46’ Παναγιωτούδης), Γαρύφαλλος (46’ Γουνόπουλος), Λεωνιδόπουλος (46’ Ταχματζίδης), Σιμόνι (46’ Γρηγοριάδης), Μπουλάτοβιτς (46’ Ζαννάκης), Τσουκάνης (62’ Μπενάκης), Σαραντίδης (46’ Μπρατσιάνι).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής