breaking news Νέο

Την απόφαση για μείωση φόρου στους συνεταιρισμένους αγρότες υπέγραψε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Την απόφαση για μείωση φόρου στους συνεταιρισμένους αγρότες υπέγραψε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο υφυπουργός υπέγραψε τη Δευτέρα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις εφαρμογής για την απαλλαγή από την καταβολή του φόρου εισοδήματος κατά 50% επί των φορολογητέων κερδών των αγροτών, που νομοθετήθηκε πρόσφατα με τον ν. 4935/2022 και ισχύει από 01/01/2022.

Υπενθυμίζεται πως στον σχετικό Νόμο (4935/2022) ορίζονται τα εξής:

1. Σε φυσικά πρόσωπα, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, παρέχεται το κίνητρο της απαλλαγής από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των πραγματοποιούμενων προ φόρου κερδών, τα οποία προκύπτουν από την άσκηση ατομικής αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, με βάση τη φορολογική νομοθεσία, κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) είναι αγρότες μέλη νομικών προσώπων και ενώσεων προσώπων εγγεγραμμένων στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων συλλογικών φορέων του άρθρου 22 του ν. 4673/2020 (Α' 52) και προμηθεύουν το νομικό πρόσωπο ή τη νομική οντότητα με ποσότητες προϊόντων ίσες με το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) τουλάχιστον της συνολικής ποσότητας όμοιων ή παρεμφερών προϊόντων παραγωγής τους, ή

β) είναι αγρότες που έχουν συνάψει σύμβαση με συγκεκριμένη επιχείρηση αγοραστή, με αντικείμενο τη συμβολαιακή γεωργία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 16, με την οποία δεσμεύονται για την εισφορά ποσοτήτων προϊόντων ίσων με εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) τουλάχιστον της συνολικής ποσότητας όμοιων ή παρεμφερών προϊόντων της παραγωγής τους.

Ολόκληρη η ανάρτηση Βεσυρόπουλου έχει ως εξής:

«Υπέγραψα σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις εφαρμογής για την απαλλαγή από την καταβολή του φόρου εισοδήματος κατά 50% επί των φορολογητέων κερδών των αγροτών, που νομοθετήθηκε πρόσφατα με τον ν. 4935/2022 και ισχύει από 01/01/2022.

Υλοποιούμε μια ακόμη πολιτική στήριξης του αγροτικού τομέα σε συνέχεια των διαδοχικών ευνοϊκών φορολογικών παρεμβάσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής