breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το «Χιόνι των Αγράφων»

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το «Χιόνι των Αγράφων»

Το βιβλίο του Παναγιώτη Χατζημωϋσιάδη με τίτλο "Το χιόνι των Αγράφων" (Εκδόσεις ΚΙΧΛΗ) παρουσιάστηκε στη Βέροια, στην Ελιά, τη Δευτέρα 5/9, σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο.

Για το βιβλίο μίλησε ο φιλόλογος Παντελής Τσαλουχίδης, που αναφέρθηκε στο βιογραφικό και το συγγραφικό έργο του συγγραφέα, ενώ για το βιβλίο σημείωσε : «…Ο συγγραφέας επιλέγει την τριτοπρόσωπη αφήγηση… Αξιόλογη είναι η χρήση του ελεύθερου πλάγιου λόγου. Εμφανής είναι ο πολυγλωσσικός χαρακτήρας του μυθιστορήματος. Ο λόγος, στα σημεία που η αφήγηση αποκτά δραματική ένταση, είναι τραχύς, κοφτός, λιτός, μικροπερίοδος…. Το «Χιόνι των Αγράφων» δεν είναι εύκολο ανάγνωσμα. Εάν ο αναγνώστης δε γνωρίζει για την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου θα δυσκολευτεί αρκετά να καταλάβει σε βάθος το μυθιστόρημα… Το έργο είναι σφιχτά δεμένο πάνω στην ιστορία που καταγράφει... Ο συγγραφέας καταφέρνει να προκαλέσει μέσα από τις έξι ιστορίες του τα ζητούμενα τις αρχαίας τραγωδίας, το έλεος και τον φόβο. Όσο για το αίτημα κάθαρσης, το καλύπτει και με το παραπάνω…».

Στη συνέχεια μίλησε ο συγγραφέας, καταθέτοντας παράλληλα τις απόψεις του για ζητήματα Εμφυλίου, σχέσης Λογοτεχνίας Ιστορίας, για τις αιτίες συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου κ.α

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής