breaking news Νέο

Η τεράστια ακρίβεια που επιμένει και η κοροϊδία των pass της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Η τεράστια ακρίβεια που επιμένει και η κοροϊδία των pass της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Του Βασίλη Κωνσταντινόπουλου

Σιγά σιγά ολοκληρώνεται το Καλοκαίρι και  οι τελευταίοι των τυχερών Ελλήνων που μπορέσανε να  πάνε διακοπές  επιστρέφουν στις εργασίες τους. Τα προβλήματα όμως είναι μπροστά, αφού η χώρα βιώνει μια τεράστια ακρίβεια απόρροια και της μεγάλης  ενεργειακή κρίσης, που ταλανίζει όλη την Ευρώπη, αλλά και της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη που παρακολουθεί απαθής, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της. Ενώ σύμφωνα με τους Times αλλά και οποιοδήποτε σκεπτόμενο  Έλληνα, θα έχουμε έναν από τους δυσκολότερους χειμώνες από το 1942 η κυβέρνηση του Κ.  Μητσοτάκη παρακολουθεί ανήμπορη να αντιδράσει και δίνει στην ουσία¨ «ασπιρίνες» για την ακρίβεια, με τα κάθε είδους pass  που καλύπτουν ένα μικρό κλάσμα  των αυξήσεων και που στην ουσία πολλές φορές εξοργίζει τους πολίτες. Σχετικά με το θέμα της δυσκολίας για θέρμανση αυτόν τον Χειμώνα, ο Κύριος Άδωνις  Γεωργιάδης δήλωσε: «Η  Ελλάδα, εισέρχεται  στον πιο δύσκολο χειμώνα από το 1942. Όποιος μπορεί να βρει εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης της οικίας του για τον χειμώνα, να βρει». Δηλαδή έχουμε μια κυβέρνηση που γνωρίζει ότι το φυσικό αέριο ανέβηκε κατά 600 %, το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 200%, ανάλογα έχουν ανεβεί και τα ξύλα και το pellet και αντί να βρει λύσεις για το θέμα κάνει διαπιστώσεις και επιδοτεί με ψίχουλα τους πολίτες.

«Όλοι ίδιοι είστε» λένε  από τους πολίτες και αναφέρονται στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Όχι κύριοι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Βενζίνη ήταν στο 1,30 το πετρέλαιο θέρμανσης στο 0,80 , το ρεύμα ήταν στο ένα τρίτο της σημερινής τιμής και τα τρόφιμα ήταν κατά 30% φθηνότερα. Σύμφωνα με την ΡΑΕ τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων είναι  2,2 δις ευρώ και ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι το 90% θα το φορολογήσει, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα. Επιπροσθέτως  μέσα στην κορύφωση της ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να ξεπουλήσει και να χάσει ένα κρίσιμο ενεργειακό εργαλείο, το σύνολο του δικτύου φυσικού αερίου, πουλώντας την ΔΕΠΑ Υποδομών κατά 100% στην Italgas, που θα αποφασίζει πλέον για τη λειτουργία και την επέκταση των δικτύων με βάση τα συμφέροντά της !!!

Ιδιαίτερα δε για τη θέρμανση τον φετινό χειμώνα και  αφού το  πετρέλαιο είναι σχεδόν η μοναδική λύση, είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί  ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα για να μπορέσει ο πολίτης να  μην ξεπαγιάσει  λαμβάνοντας υπόψη ακόμη, ότι σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών, τα έσοδα από φόρους πάνε πολύ καλά λόγω της φορομπηχτικής πολιτικής και του τουρισμού και προφανώς υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια.

Κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  μειώστε τον ΕΦΚ  στα καύσιμα, μειώστε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα ο λαός στενάζει παντού. Αφήστε στην άκρη τα κάθε είδους pass, γιατί εσείς θα δίνεται τα pass και ο λαός θα σας δώσει το τελικό passport για την αντιπολίτευση!!!

 

                                                                        ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

                                                       Συνδικαλιστής ΠΟΕΔΗΝ & Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ

                                                                         Μέλος Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής