breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Τα Νέα Θρησκευτικά στο Νέο Σχολείο» στο Χώρο Τεχνών Βεροίας

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Τα Νέα Θρησκευτικά στο Νέο Σχολείο» στο Χώρο Τεχνών Βεροίας

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου το απόγευμα, στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: «Τα Νέα Θρησκευτικά στο Νέο Σχολείο».

Την εκδήλωση πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας και η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βεροίας, ενώ συνδιοργανωτές ήταν επίσης η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Βεροίας, με τη στήριξη Μορφωτικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Νομού Ημαθίας.

Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής της Ποιμαντικής & Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ και Πρόεδρος της Π.Ε.Θ. κ. Ηρακλής Ρεράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Θεολογικοπνευματική διάσταση των αλλαγών της πολιτείας στην παιδεία και στην κοινωνία».

Δεύτερος ομιλητής ήταν ο Θεολόγος κ. Θεόδωρος Κουτσιώρας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Φάκελοι θρησκευτικών Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου. Τι δεν γνωρίζουμε».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από μέλη της Χορωδίας του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βεργίνας «ΑΙΓΕΣ» υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αναγνώστου.

Μετά το πέρας των ομιλιών υπήρξε ολιγόλεπτη συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος. Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι «Μακεδονία Ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής