breaking news Νέο

Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας» : Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Α.Σ. «Μαρίνος Αντύπας» : Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του Σαββάτου

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας Μαρίνος Αντύπας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία της ΧΑΝΘ 10 Σεπτέμβρη και  ώρα 6 μ.μ., στα πλαίσια της ΔΕΘ.
 

Τα προβλήματα που βιώνουμε δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προσδοκίας και αναμονής!

  • Τα προϊόντα μας παραδίδονται σε ανοιχτές τιμές χωρίς να γνωρίζουμε πότε και πόσο θα πληρωθούμε, ενώ αυτά που πωλούνται οι τιμές τους είναι κάτω του κόστους παραγωγής.
  • Ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις που προβλέπεται από τον κανονισμό του, ενώ  οι αποζημιώσεις είναι πετσοκομμένες και δίνονται με μεγάλη καθυστέρηση.
  • Το υπέρογκο κόστος παραγωγής με τις τιμές σε πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κα, κάνουν απαγορευτική την συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας.
    Επιπλέον, η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Η κατάσταση στην υγεία είναι τραγική από την έλλειψη Αγροτικών ιατρείων, την υποβάθμιση των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια την ζωή μας. Τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν,δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο που να προστατεύσει την υγεία και μόρφωση των παιδιών μας.
    Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε δυναμικά ενώνοντας τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα , γιατί όπως μας διδάσκει η ιστορία μόνο μέσα από τους μαζικούς και επίμονους αγώνες μπορεί να βελτιωθεί η ζωή μας. Καλούμε κάθε βιοπαλαιστή αγρότη και κτηνοτρόφο, κάθε αγροτικό σύλλογο,  που δεν ανέχεται κάθε χρόνο ο κόπος του και η ζωή του να γίνονται έρμαιο των βιομηχάνων , των εμπόρων και της κάθε κυβέρνησης . Που δεν ανέχεται άλλο να ζει με υποσχέσεις , με αναμονές για επιδοτήσεις      « ψίχουλα» ανάλογα με τις « αντοχές της οικονομίας», να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να βγεί στον αγώνα.

Διεκδικούμε:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών , των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος είναι μειωμένη και τα έσοδα τους λιγότερα.  
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος , ουσιαστική  κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Κατώτερες  εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές , με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής .
  • Παλεύουμε και διεκδικούμε ΕΛΓΑ που εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει τη παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους . Σε αυτό το πλαίσιο να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
     

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6 μ.μ., στην πλατεία της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη (ώρα αναχώρησης από Νάουσα 3,30 από το Εργατικό κέντρο).
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6975919478.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής