breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Φτάσαμε πια κοντά στο Θεό - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Φτάσαμε πια κοντά στο Θεό - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσεις μας. Ο Άγιος Marcelo είναι πλέον κοντά μας, είναι δίπλα μας, είναι μέσα στις καρδιές μας και στα πορτοφόλια μας. Αγαλίαση, χαρά, υπερηφάνια για κάθε καψούρη του Ολυμπιακού και κάθε πάσχοντα από αλτσχάιμερ και άλλους  εκφυλισμούς του νευρικού συστήματος και της παρεγκεφαλίδας. Όμως τα καταφέραμε και τον φέραμε και τώρα η φυλή των ποδοσφαιρολάγνων έχει το δικό της θεό και την ημέρα εορτασμού του σε όλα τα ξωκλήσια της Δραπετσώνας και της περιοχής του Σχιστού μέσα στη χωματερή. Τα σκουπίδια δεν θα χρειάζεται από τούδε να μεταφέρονται τόσο συχνά στη χωματερή, αφού θα τα απορροφά ο εγκέφαλος καθ’ όλη την τηλεοπτική σαβούρα που θα προβάλλεται όλες τις ώρες της ανθρώπινης αποχαύνωσης από όλα τα σοβαρά κανάλια μαζί με το γίγαντα Marcelo και τις πάνες διπλής απορροφητικότητας που φέρνουν την ξεγνοιασιά στην κάθε νεαρά και κάθε νεαρό φίλαθλο. Απαλλάσσονται από τη φροντίδα και οι αρσενικοί. Σκέψου που θα φτάσουμε και με το Marcelo, όλες οι γυναίκες θα νοιώθουν σαν να είναι μονίμως γκαστρωμένες άνευ εμμήνου ρήσεως. Τόσο πολύ προχωρέσαμε με την άφιξη του ημίθεου Marcelo. Το ποδόσφαιρο πλέον και στη γυναικολογία. Ένας τέτοιος

ακόμα και θα αντιμετωπίζαμε και τη δυσκοιλιότητα. Ιδού η προσφορά του ποδόσφαιρου και στη γαστρεντολογία.

Αν ξέραμε ότι είναι έτσι τα πράγματα, θα προωθούσαμε τα παιδιά μας από μικρά στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να γίνουν λέκτορες της Ιατρικής.

Όλοι εμείς οι ταπεινοί προσκυνητές στα σμαραγδένια αχτένιστα μαλλιά του πρώην άσου της Real και από τούδε ηγέτη των ψυχών μας και του κενού κρανίου μας, θα παραμείνουμε μαζί με τα παιδιά μας πιστοί στο ποδοσφαιρικό κοράνι, μέχρι να στρέψουν και οι οπαδοί των άλλων ομάδων την αφοσίωσή τους στο φωτεινό ηγέτη μας, ελαφρώς γυφτάκο του γένους των ταμτάκων από τη μακρινή Βραζιλία. Ο άνθρωπός μας δεν είναι μόνον ποδοσφαιριστής, αλλά και ένας αυτοθρησκευόμενος ποδοσφαιριστής. Πριν μπει στο γήπεδο, κάνει πάντα το σταυρό του, προκειμένου η Παναγία να αδικήσει την αντίπαλη ομάδα και να κερδίσει η δική του, έστω και αν βαράνε τη μπάλα με το καλάμι. Ενώ είναι ο ίδιος  Θεός, απευθύνεται σε έναν άλλον θεό, για να τον βοηθήσει, όπως έκανε ο Ιησούς στον κήπο της Γεσθημανής, όταν απευθύνθηκε στο συγγενή Πατέρα του, αλλά εκείνος τον έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια. Τις πιο πολλές φορές πιάνει και δίνει ο διαιτητής από κανένα ανύπαρκτο πέναλτυ. Τόση είναι η Θεία δικαιοσύνη, αρκεί να ζητήσεις ταπεινά τη βοήθεια και την αδικία.

Υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί μπροστά από τη θύρα 7 και ένας πρόναος, που θα σε οδηγεί στο εσωτερικό του ναού Καραϊσκάκη, αφιερωμένος στον άγιο Marcelo, προστάτη των ανεγκεφάλων και των ήδη διαπιστωμένων ως κλινικά και πνευματικά νεκρών.

Ο Μαρσέλο ξεκίνησε την καριέρα του σαν γητευτής αλόγων, μέχρι που κατάλαβε ότι είναι πιο εύκολο και πιο προσοδοφόρο το επάγγελμα του γητευτή των ανθρωπίνων ψυχών, ιδιαιτέρως εκείνων που μπορούν να βλέπουν τους θεούς με ευκολία και να διακρίνουν τα θαύματά τους σε μία ψηλοκρεμαστή μπαλιά ή και την ώρα που βγαίνει από το κουρείο, χωρίς να του έχει πειράξει ο κουρέας έστω και μία τρίχα.

Τέτοιους θαυματοποιούς  έβλεπαν και οι Γερμανοί, μέχρι την ώρα που άρχισαν να κροταλίζουν τα πολυβόλα και αυξήθηκαν και οι δουλειές στα γραφεία τελετών, που είχαν και νυχτερινό τηλέφωνο για την καλλίτερη εξυπηρέτηση της εκλεκτής νεκρής και αποβλακωμένης πελατείας!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής