breaking news Νέο

Πρώτο κουδούνι σήμερα, Δευτέρα, για τη νέα σχολική χρονιά

Πρώτο κουδούνι σήμερα, Δευτέρα, για τη νέα σχολική χρονιά

Με επιπλέον 25.000 εκπαιδευτικούς ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία.

Το ΦΕΚ που περιγράφει το πρωτόκολλο, με το οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023 ενόψει του αγιασμού που έγινε σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, έχει ήδη έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Στο ΦΕΚ περιγράφεται τι ισχύει για τη χρήση μάσκας, τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος κοροναϊού, την καραντίνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα βρεθούν θετικοί στον κοροναϊό, την υποχρέωση υποβολής σε rapid test των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών αλλά και τις απουσίες.

Για την κάλυψη των λειτουργικών κενών έγιναν 8.600 διορισμοί σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή, ανεβάζοντας τον αριθμό των διορισμών την τελευταία διετία σε 25.000. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα φθάσουν συνολικά τις 35.000 –οι περισσότερες έχουν ήδη γίνει– για να καλυφθούν τα οργανικά και λειτουργικά κενά που είτε υπάρχουν είτε θα προκύψουν.

Όσον αφορά στη μέριμνα που πρέπει να υπάρξει, ώστε να αντιμετωπιστεί το υψηλό λειτουργικό κόστος των σχολείων το χειμώνα, η υπουργός παρέπεμψε στους αρμόδιους δήμους και το υπουργείο Εσωτερικών, που χορηγεί τα κονδύλια για τη λειτουργία των υποδομών των σχολικών μονάδων.

Τι θα γίνει με τη μάσκα

Όσον αφορά στη μάσκα (απλή χειρουργική ή υφασμάτινη με κατάλληλες προδιαγραφές), αναφέρεται ότι είναι προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής