breaking news Νέο

Διατροφικές συνήθειες ψηφοφόρων - Γράφει ο Διονύσης Διαμαντόπουλος

Διατροφικές συνήθειες ψηφοφόρων - Γράφει ο Διονύσης Διαμαντόπουλος

Έχουμε συνηθίσει πλέον, ως ψηφοφόροι, να τρώμε τον πολιτικό σανό ή αλλιώς το κουτόχορτο, με το οποίο μας ταΐζουν εδώ και δεκαετίες οι κατά καιρούς κυβερνώντες. Αυτό το διατροφικό είδος, ομολογώ πως έχω καταναλώσει και εγώ, σε μεγάλες μάλιστα ποσότητες κατά τον τελευταίο χρόνο, περιμένοντας στην ουρά για την έκδοση της πολυπόθητης σύνταξης.

Εξηγούμαι: Μετά τις συνεχείς και μεγάλες περικοπές στις συντάξεις που έκαναν ανάλγητα οι πρώτες μνημονιακές Κυβερνήσεις, ήρθε και η χαριστική βολή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νόμος Κατρούγκαλου επέφερε νέες περικοπές στις συντάξεις και στα εφάπαξ, ενώ η δημιουργία του υδροκέφαλου ΕΦΚΑ, χωρίς ενίσχυση του προσωπικού, είχε ως συνέπεια τη συσσώρευση εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων.
Ώσπου ήρθαν οι σημερινοί κυβερνώντες.  Όχι, αυτοί δεν έκαναν νέες περικοπές, καθώς είχαμε βγει πλέον από τη σκληρή οικονομική επιτήρηση. Υποσχέθηκαν όμως γρήγορη εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων, ποντάροντας στον πόνο και την αγωνία χιλιάδων ανθρώπων. Έτσι,  από το πάτημα ενός κουμπιού, που υποσχέθηκε πριν δύο χρόνια ο Βρούτσης, μέχρι τις συντάξεις εμπιστοσύνης, τα ψηφιακά δωμάτια, τις συμβάσεις με ιδιώτες  λογιστές  και τα ρομπότ του κ.  Χατζηδάκη, δόθηκε η εντύπωση, και κυρίως η ελπίδα, πως πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Μάλιστα πρόσφατα, ο ίδιος ο Υπουργός,  μέσα από την εκπομπή του γίγαντα της δημοσιογραφίας Αυτιά, υποσχέθηκε πως ως το τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμής αίτηση. Ουδέν ψευδέστερον αυτού, καθώς σήμερα εκκρεμούν χιλιάδες αιτήσεις από το 2020. Το ότι εκκαθαρίσθηκαν κάποιες αιτήσεις του 2021 είναι και αυτό ενταγμένο στο παιχνίδι των εντυπώσεων και της επικοινωνιακής τακτικής.  
Έτσι αποδεικνύεται πως όλες οι βαρύγδουπες δηλώσεις, οι υποσχέσεις και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για τις συντάξεις δεν αποτελούν παρά τον ορισμό του πολιτικού σανού που μας σερβίρουν με τέχνη οι πολιτικοί μας κι εμείς οι αφελείς τον μηρυκάζουμε με Επικούρεια ευχαρίστηση,  πιστεύοντας  πως σύντομα θα λάβει τέλος η αναμονή.
Γι’ αυτό, καληνύχτα κ. Υπουργέ! Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ! Ούτε εσείς που μας ταΐζετε κουτόχορτο ούτε εμείς που το εντάξαμε στις διατροφικές μας συνήθειες.
ΥΓ: Η παρούσα φορτισμένη ανάρτηση οφείλεται στο ότι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους  πήρα σήμερα, και για ακόμα μια φορά, την ίδια ακριβώς απάντηση: «Η αίτησή σας δεν θα εκκαθαρισθεί ως το τέλος του μηνός. Καλέστε εκ νέου στις 10 Οκτωβρίου».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής