breaking news Νέο

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Γιώργο Μπιλέκα

Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Γιώργο Μπιλέκα

Αγαπητά παιδιά, μαθήτριες και μαθητές, σεβαστοί εκπαιδευτικοί, φίλοι γονείς και κηδεμόνες

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια περίοδο αισιοδοξίας. Μια ελπιδοφόρα αρχή για να τεθούν υψηλοί στόχοι και νέα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας. Και αυτό δεν μπορεί φυσικά να επιτευχθεί χωρίς κόπους, επίμονες και ίσως επίπονες προσπάθειες και θυσίες.

Σε αυτή την προσπάθεια των κόπων της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είναι οι γονείς. Η σχολική χρονιά ξεκινά και φέτος με καινούριες προσδοκίες και όνειρα, με καινούριες ευκαιρίες και δυνατότητες. Το σχολείο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας, διότι γαλουχεί και διαμορφώνει τους πολίτες του αύριο. Είναι χώρος γνώσης, δημιουργίας, κοινωνικοποίησης, ανάπτυξης και αυτοπραγμάτωσης. Είναι χώρος που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε, να προστατεύουμε και να εξελίσσουμε. Η δημόσια δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση.

Οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθεια των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών στο ταξίδι της μάθησης και εμείς οι γονείς στεκόμαστε αρωγοί στα όνειρά τους γιατί το σχολείο είναι μια δεύτερη οικογένεια.

Εμείς οι γονείς επιθυμούμε για τους μαθητές μας όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες αλλά και κριτική σκέψη ώστε οι μαθητές να είναι ικανοί να διαχειρίζονται τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να καλλιεργήσουν οι μαθητές  τα ενδιαφέροντα και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, ενεργώντας πάντοτε μέσα στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών.

Για το λόγο αυτό προχωρήσαμε για μια ακόμη χρονιά ως Ένωση Συλλόγων Γονέων στη λειτουργία της σχολικής χορωδίας μαθητών και εκπαιδευτικών με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Επίσης επιχειρούμε την επαναλειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου με την υλικοτεχνική βοήθεια της αντιδημαρχίας παιδείας του Δήμου μας για την ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών ευάλωτων οικογενειών καλώντας τους καθηγητές με εθελοντική προσφορά τους να στηρίξουν την προσπάθεια.

Η βοήθεια όλων, εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, μαθητών και γονέων, είναι αναγκαία και πολύτιμη. Η συνεργασία είναι η βάση για την οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και επιδίωξης κοινών στόχων.

Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους γονείς που είναι πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες του εκπαιδευτικού έργου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Μπιλέκας


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής