breaking news Νέο

Δέσποινα Παρίση : «Ζητάμε να επανέλθει το καθεστώς των μισθωμένων λεωφορείων από την Περιφέρεια, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια»

Δέσποινα Παρίση : «Ζητάμε να επανέλθει το καθεστώς των μισθωμένων λεωφορείων από την Περιφέρεια, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια»

Με αφορμή τα προβλήματα μετακίνησης που εμφανίστηκαν στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Δέσποινα Παρίση, σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Λόγια σταράτα (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) του Αλέκου Χατζηκώστα, τη Δευτέρα 12/9, δήλωσε :

«Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς. Το σχολείο τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, βρίσκεται εκτός πόλης χιλιομετρικά αλλά και λόγω των οργάνων υπάρχει νομοθεσία, που προβλέπει τη μεταφορά τους. Ενημερωθήκαμε το μεσημέρι της Πέμπτης (8/9) ότι οι μεταφορές από Νάουσα θα γίνονται με το δρομολόγιο της γραμμής και όχι με μισθωμένο λεωφορείο ειδικά για τους μαθητές του Μουσικού. Δηλαδή θα μπαίνουν τα παιδιά με τα όργανα στην πλάτη  και τη σχολική τσάντα στο λεωφορείο της γραμμής, που μπορεί να είναι γεμάτο για Βέροια, γιατί το λεωφορείο πηγαίνει Θεσσαλονίκη. Και στη συνέχεια θα παίρνουν το Αστικό και θα πηγαίνουν στο Μουσικό Σχολείο. Δηλαδή ένας μαθητής που κάνει 9 ώρες μάθημα (γιατί είναι 9ωρα τα μαθήματα), θα επιστρέφει στη Νάουσα σύμφωνα με υπολογισμούς μετά τις 6 το απόγευμα και αν τα λεωφορεία είναι άδεια, για να πάρουν τους μαθητές. Μιλάμε για 35 άτομα (οι περσινοί μαθητές και οι 12 φετινοί). Μας λένε ότι υπάρχει νόμος, ότι εφόσον υπάρχουν οι αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες που μπορούν να εξυπηρετηθούν, μπορούν να μπαίνουν σε αυτά τα δρομολόγια. Οι γονείς ζητάμε να επανέλθει το καθεστώς των μισθωμένων λεωφορείων από την Περιφέρεια, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Όπως ισχύει και για τους όμορους νομούς, π.χ Πέλλα, Πιερία, Θεσσαλονίκη. Έχουμε κάθε χρόνο με τον αγιασμό τα ίδια προβλήματα». 

Απαντώντας στα άλλα προβλήματα που πιθανά να υπάρχουν, σημείωσε : «Το πρόβλημα με το στεγαστικό  λύθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Για τη σίτιση- πριν περάσει στο Δήμο-υπήρχαν προβλήματα με την Περιφέρεια. Οι άνθρωποι από το Δήμο έχουν κάνει το διαγωνισμό από το καλοκαίρι και περιμένουν το οκ από το διευθυντή, όταν θα είναι πλήρες το πρόγραμμα, να αρχίσουν να σιτίζονται τα παιδιά. Τα βιβλία είναι στη θέση τους. Τα περισσότερα κενά, από όσο ξέρω, γιατί παίρνει κάποιο χρόνο, έχουν καλυφθεί. Γιατί να μην υπάρχει κάτι για μια 5ετία. Να γίνονται οι διαγωνισμοί στην ώρα τους. Να ξέρουν οι γονείς ότι θα φύγουν τα παιδιά τους από το σπίτι και θα γυρίσουν με ασφάλεια. Δεν μπορεί ένα παιδί 12 χρονών να μπαίνει σε ένα λεωφορείο με ένα όργανο φορτωμένο στην πλάτη και να περιμένει στα ΚΤΕΛ να επιστρέψει στη Νάουσα. Έρχεται χειμώνας, με ένα όργανο που μπορεί να στοιχίζει 500-1000 ευρώ, είναι ένας εύκολος στόχος για τον οποιοδήποτε. Ζητάμε ασφάλεια και ασφαλή μεταφορά. Οι γονείς έχουν ματώσει και πέρσι και φέτος χειρότερα, για να στηρίζουμε τα παιδιά μας. Ζητάμε τα αυτονόητα». 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής