breaking news Νέο

11η Σεπτεμβρίου 2001 : Αυτόπτης μάρτυς στην πτώση του αεροσκάφους στο «Πεντάγωνο» η Ημαθιώτισσα Αφροδίτη Καλαϊτζή!

11η Σεπτεμβρίου 2001 : Αυτόπτης μάρτυς στην πτώση του αεροσκάφους στο «Πεντάγωνο» η Ημαθιώτισσα Αφροδίτη Καλαϊτζή!

Είκοσι ένα χρόνια συμπληρώθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2022, από τη μεγάλη καταστροφή που προκάλεσε η Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ, ρίχνοντας δύο αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας στους «δίδυμους πύργους» της Νέας Υόρκης, καθώς και στο «Πεντάγωνο» στην Ουάσινγκτον. Η αναφορά της φίλης Αφροδίτης Καλαϊτζή, ειδικής συνεργάτη στο δήμο Βέροιας, η οποία την περίοδο εκείνη βρίσκονταν στην Ουάσινγκτον!

«11 Σεπτεμβρίου 2001. Ετοιμάζομαι για δουλειά, μπαίνω στο αυτοκίνητο, βάζω ραδιόφωνο. Ακούω ότι πέφτει ο ένας από τους πύργους. Δεν το πιστεύω, νομίζω ότι δεν καταλαβαίνω καλά. Φτάνω στη δουλειά, βάζουμε τηλεόραση και εκεί που βλέπαμε πως έπεσε ο πρώτος, βλέπουμε, έντρομοι, να πέφτει και ο άλλος.

Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ. Εκκενώνουν τη DC. Μέχρι να βγω από το κτίριο της δουλειάς, στην L steeet και να μπω το αυτοκίνητο, στους δρόμους του κέντρου της Washington επικρατεί πανδαιμόνιο.  Το ραδιόφωνο λέει ότι υπάρχει τρίτο αεροπλάνο που κατευθύνεται στο πεντάγωνο. Είμαι πια στην parkway και κατευθύνομαι προς MD και το βλέπω το αεροπλάνο στα αριστερά μου να πέφτει στη μεριά της VA. Προσπαθώ να πάρω τηλ τη μαμά μου στην Ελλάδα να της πω ότι είμαι καλά, αλλά δεν υπάρχουν γραμμές. Όλα είναι μπλοκαρισμένα.

Ακόμη και σήμερα δεν θυμάμαι τίποτε από κει και πέρα. Πότε έφτασα σπίτι, πως πέρασαν οι επόμενες μέρες. Θυμάμαι μόνο τον φόβο που δεν έφευγε. Ακόμη και σήμερα σφίγγεται το στομάχι μου στη σκέψη και μόνο».

Το σημείωμα της Αφροδίτης γράφτηκε το 2019. Είναι όμως και σήμερα επίκαιρο με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που λίγο θέλει να γίνει παγκόσμιος, με τα γεγονότα της 11/09/01 να αποτελούν παρωνυχίδα στα όσα «βιβλικά» επακολουθήσουν!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής