breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση: «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…», παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος

  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση: «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…», παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος
  • Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση: «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω…», παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου το βράδυ στον κατάμεστο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» αφιερωμένη στην επέτειο της συμπληρώσεως 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο: “1922-2022. «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω». Σπαράγματα μνήμης – Μνημόσυνο τιμής”.

 

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και η πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» κ. Γιούλη Φωστηροπούλου.

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Χορωδία Μελίκης – Πλατέος, η Παιδική χορωδία Μελίκης, ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Ημαθίας και η Εύξεινος Λέσχη Βεροίας, ενώ την επιμέλεια των κειμένων και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η κ. Αικατερίνη Πασιοπούλου και την ενορχήστρωση και τη διδασκαλία των χορωδιών η κ. Αικατερίνη Σωτηρίου.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, μίλησε συγκινημένος για τη Μικρασιατική καταστροφή, αναφερόμενος στα βιώματα και τις αναμνήσεις των μακαριστών γονέων του, οι οποίοι έζησαν ως παιδιά τον βίαιο ξεριζωμό και συνεχάρη τους συντελεστές για τη σπουδαία εκδήλωση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής