breaking news Νέο

O Φασίδης στην ΒΕΡΟΙΑ

O Φασίδης στην ΒΕΡΟΙΑ

Τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών και η ΒΕΡΟΙΑ πραγματοποίησε την πιο ουσιαστική ίσως για φέτος προσθήκη στο ρόστερ της, αποκτώντας τον 26χρονο (γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου του 1996), βεροιώτη μεσοεπιθετικού Βασίλη Φασίδη, από τον ΠΑΟΚ.

Ο Βασίλης Φασίδης, ανηψιός του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Φασίδη (έπαιξε κατά σειρά στον Μ. Αλέξανδρο Βεροίας, στη Δόξα Μακροχωρίου, στη Νάουσα του αείμνηστου Σπύρου Σιούγγαρη και στη ΒΕΡΟΙΑ), ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τους Πόντιους της Βέροιας και σε ηλικία 15 ετών, όταν τον εντόπισε και τον απέκτησε η Ξάνθη, είχε ήδη καταγράψει μια σημαντική πορεία στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας. Στην ακριτική ΠΑΕ αρχικά εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της, στα οποία και ξεχώρισε για να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο το 2014, σε ηλικία 18 ετών. Την περίοδο 2015-2016 σε ηλικία 19 ετών έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Super League 1 με την φανέλα φυσικά της Ξάνθης. Την επόμενη περίοδο 2016-2017 δόθηκε δανεικός στον Αιγινιακό που τότε αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής για να πάρει εμπειρίες και να επιστρέψει έτοιμος στην ομάδα της Ξάνθης στην οποία ανήκε. Με τον Αιγινιακό αγωνίστηκε σε 26 αγώνες πετυχαίνοντας 3 τέρματα και την αμέσως επόμενη χρονιά (περίοδος 2017-2018) επέστρεψε στην Ξάνθη στην οποία παρέμεινε για τρία ακόμη χρόνια (2017-2020) καταγράφοντας 38 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Super League 1. Οι καλές εμφανίσεις του Φασίδη με τα χρώματα της Ξάνθης, αλλά και των μικρών εθνικών ομάδων στις οποίες επίσης αγωνίζονταν δεν άφησαν ασυγκίνητο τον ΠΑΟΚ που τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2018, τον άφησε όμως δανεικό για μια ακόμη περίοδο στην ακριτική ΠΑΕ, διάστημα κατά το οποίο υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε πολλούς μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, με αποτέλεσμα να μην κάνει την καριέρα που πολλοί περίμεναν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, από την οποία την περίοδο 2020-2021 δόθηκε δανεικος στα Τρίκαλα, για να ενταχθεί στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά πριν έναν περίπου χρόνο και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της SL2 με την Β' ομάδα, με την οποία έπαιξε 16 παιχνίδια, πετυχαίνοντας και 2 τέρματα, το ένα με αντίπαλο την ΒΕΡΟΙΑ και το οποίο όλοι όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο θυμούνται δεν πανηγύρισε, παρότι σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα και δεν επηρέαζε το αποτέλεσμα (η ΒΕΡΟΙΑ νίκησε 2-1).

Ο Βασίλης Φασίσης στα 8 χρόνια της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής του καριέρας έχει καταγράψει 40 αγώνες στην SuperLeague1, όλες με την φανέλα της Ξάνθης και 47 στην SL2, ενώ έχει πετύχει και 7 τέρματα.

Έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές ομάδες της χώρας μας. Με την Κ17 μετράει 1 συμμετοχή, με την Κ18 3, με την Κ19 5 και με την Κ21 3.

Από τον ΠΑΟΚ δόθηκε με ελευθέρα μεταγραφή, ύστερα από δική του επιθυμία και αίτημα της ΒΕΡΟΙΑΣ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής