breaking news Νέο

Γίνονται εγγραφές στο Κ.Υ. Νάουσας (ΙΚΑ) για τον «προσωπικό γιατρό»

Γίνονται εγγραφές στο Κ.Υ. Νάουσας (ΙΚΑ) για τον «προσωπικό γιατρό»

Η διοίκηση του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας ανακοινώνει στα μέλη του ότι γίνονται εγγραφές στο Κ.Υ. Νάουσας (ΙΚΑ) για τον «προσωπικό γιατρό».  Καλούνται τα μέλη μας να εγγραφούν, προσκομίζοντας την ταυτότητα και το ΑΜΚΑ.

Φίλοι συνταξιούχοι

Από την πείρα μας φαίνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν όταν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ήταν να κάνουν αλλαγές σε βάρος την δημόσιας υγείας, άλλαζαν ονόματα, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ,  κλπ αλλά η ουσία παρέμεινε ίδια. Υποχρηματοδότηση, υποστελέχωση, εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. Συγχωνεύσεις η κλεισίματα νοσοκομείων ΣΔΙΤ, απογευματινά, τώρα και χειρουργεία. Ταυτόχρονα έδιναν πακτωλό χρημάτων στους ιδιώτες, στους κλινικάρχες. Πρόσφατο παράδειγμα η περίοδος της πανδημίας.

Πραγματικός στόχος και αυτής της κυβέρνησης είναι να μειώνονται ακόμα περισσότερο οι δωρεάν υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας στους συνταξιούχους, στο λαό. Μεγαλώνοντας περαιτέρω την απόσταση με την φροντίδα που θα μπορούσε να απολαμβάνει σήμερα με κριτήριο την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και την επάρκεια σε υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, που είναι όμως άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Το μάθημα της πανδημίας έδειξε πως οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα μαζί με τους υγειονομικούς μπορούμε με τον αγώνα μας να δυσκολέψουμε την κυβέρνηση και το κράτος στα αντιδραστικά τους σχέδια, διεκδικώντας δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες για όλους.

Διεκδικούμε:

  • Να λειτουργεί το κέντρο υγείας με γιατρούς και προσωπικό πρωί και απόγευμα. Να παραμείνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ.
  • Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά.
  • Να σταματήσει το αίσχος των εργολαβικών εργαζόμενων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  • Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε Ανθέμια, Ειρηνούπολη, που είναι συγκεντρωμένες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα την θερινή περίοδο για να παρεμβαίνει γρήγορα σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων.    

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής