breaking news Νέο

Βεροίας Παντελεήμων: «Η μουσική της Ανατολής μας ταξιδεύει…»

  • Βεροίας Παντελεήμων: «Η μουσική της Ανατολής μας ταξιδεύει…»
  • Βεροίας Παντελεήμων: «Η μουσική της Ανατολής μας ταξιδεύει…»

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ στην πλατεία Εληάς στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας με τίτλο: «Μνήμες! Η μουσική της Ανατολής», με αφορμή την επέτειο της συμπληρώσεως 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή.

 

Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας κ. Αναστασία Παυλίδου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, τοπικοί πολιτικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε μουσικοχορευτικό θεατρικό δρώμενο και προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες προσφύγων δεύτερης και τρίτης γενιάς με τη συνοδεία μελωδιών των αλησμόνητων πατρίδων.

 

Στο τέλος, ο Μικρασιάτης στην καταγωγή Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στην μουσικοχορευτική θεατρική εκδήλωση, η οποία με τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων και τη μελωδία της φωνής μας ταξιδεύει σε τόπους με μακρά και σημαντική μουσική παράδοση, που έχει αφήσει το ίχνος της στην ελληνική μουσική.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής