breaking news Νέο

Παράγοντας: Είδος προς εξαφάνιση

Παράγοντας: Είδος προς εξαφάνιση

Αν κάτι λείπει τη δεδομένη στιγμή από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να αναγεννηθεί δεν είναι οι ποδοσφαιριστές, έστω κι αν αυτοί αποτελούν την πρώτη και απαραίτητη ύλη για την δημιουργία μιας ομάδας. Εδώ το πρόβλημα το έχουν λύσει οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με τις Ακαδημίες, που κατά εκατοντάδες ιδρύουν σε κάθε γωνιά της χώρας μας.

Αν κάτι λείπει από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να αναγεννηθεί δεν είναι ούτε οι διπλωματούχοι και επαρκώς καταρτισμένοι προπονητές. Δίχως αυτό βέβαια να σημαίνει ότι εκεί όπου υπάρχουν δεν βοηθούν στην καλύτερη εξέλιξη των παικτών και κατ' επέκταση των ομάδων. Σήμερα πολλές ερασιτεχνικές ομάδες, λόγω έλλειψης, κυρίως οικονομικών πόρων, επιλέγουν να πορευθούν με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, δίχως δίπλωμα, στον πάγκο τους και πολλές φορές να τα καταφέρνουν μια χαρά.

Εκείνος που δεν μπορεί να αντικατασταθεί είναι ο παράγοντας. Καμία ερασιτεχνική ομάδα, σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκει, δεν μπορεί να λειτουργήσει δίχως τον άνθρωπο που θα βάλει το χέρι στην τσέπη, για τα μεγάλα και τα μικρά έξοδά της, και δίχως να ξοδέψει χρόνο για να λύσει προβλήματα, που δημιουργούν άνθρωποι που βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά, για να υπηρετήσουν υποτίθεται τις ομάδες και το ποδόσφαιρο και αυτοί με τις ακατανόητες, πολλές φορές, αποφάσεις τους τις κάνουν τη ζωή δυσκολότερη.

Αυτό λοιπόν που χρειάζεται, για να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο το έχουμε οδηγήσει, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, αυτοί βγαίνουν κατά δεκάδες από τις Ακαδημίες που λειτουργούν σε όλες τις γωνιές της χώρας μας, ούτε οι διπλωματούχοι προπονητές. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για να συνεχίσει να υπάρχει χρειάζεται νέους παράγοντες. Ενα είδος, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια υπό εξαφάνιση. Και επειδή οι παραδοσιακοί, οι παλιάς κοπής παράγοντες, αυτοί που υπηρετούν ανυστερόβουλα και δίχως δεύτερη σκέψη την ομάδα τους για χρόνια, ένας, ένας φεύγουν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από το χώρο και η πηγή στέρεψε, δεν παράγει, από τότε που οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να αλλάζουν τις ομάδες και πριν προλάβουν να «δεθούν» με αυτές, σαν τα πουκάμισα, αν θέλουμε, επαναλαμβάνουμε, να συνεχίσει να υπάρχει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να μην απογοητεύουμε τους λίγους που έχουν απομείνει στον χώρο με αποφάσεις σαν και αυτές του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με την υποχρεωτική εγγραφή των ερασιτεχνικών ομάδων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. και όχι μόνο.

 

• Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής