breaking news Νέο

Παύλου Πυρινού: Η προσκοπική ζωή στη Βέροια 1975-1980 -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Παύλου Πυρινού: Η προσκοπική ζωή στη Βέροια 1975-1980  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Κυκλοφόρησε με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας το νέο βιβλίο του ακάματου συγγραφέα (συνταξιούχου εκπαιδευτικού) και πάντα κοινωνικά δραστήριου Παύλου Πυρινού με τίτλο «Η προσκοπική ζωή στη Βέροια 1975-1980».

Πρόκειται για μια καλαίσθητη έκδοση 197 σελίδων (δωρεά η εκτύπωση από το Γεράσιμο Καλλιγά) που συνοδεύεται από πλήθος φωτογραφικών ντοκουμέντων και αναφέρεται στον Προσκοπισμό στην περιοχή μας, τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια (1975-1980) κατά τη διάρκεια των οποίων ο συγγραφέας υπήρξε Τοπικός Έφορος, δηλαδή επικεφαλής των Προσκόπων της Βέροιας.

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας «το βιβλίο αυτό γράφτηκε, για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νέοι, το πώς λειτουργούσε ο τοπικός Προσκοπισμός στη Βέροια χωρίς φτιασίδια αλλά αληθινά και πραγματικά, χωρίς τη σύγχρονη τεχνολογία».

Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται με αναλυτικό τρόπο δράσεις και πρόσωπα της περιόδου αυτής του Προσκοπισμού στη Βέροια, πολλά από τα οποία έπαιξαν αργότερα σημαντικό ρόλο στην κοινωνική-πολιτική ζωή της περιοχής. Δεν λείπουν φυσικά – έστω και σε αδρές γραμμές- οι αναφορές για το τι είναι Προσκοπισμός αλλά και για την ιστορία του στη Βέροια, από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ακόμη και για όσους δεν είχαν σχέση με τον Προσκοπισμό (όπως ο γράφων) προσφέρει πολύτιμες ψηφίδες στην Τοπική Ιστορία, μιας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, συσπειρώνοντας άλλωστε χιλιάδες κόσμο στις γραμμές του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής