breaking news Νέο

Θέματα τρέχουσας επικαιρότητας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Θέματα τρέχουσας επικαιρότητας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19ης Σεπτεμβρίου, με τηλεδιάσκεψη. Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα η αναφορά του δημάρχου κ. Καρανικόλα σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Στις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στις κοινότητες και στην πόλη της Νάουσας αναφέρθηκε ο δήμαρχος, οι οποίες προχωρούν με χρήματα του ταμείου του δήμου, παρά τη σημαντική αύξηση του κόστους της πίσσας, λόγω πετρελαίου.

Επίσης τοποθετήθηκε στην πρόσφατη θεομηνία που έπληξε και το δήμο Νάουσας, δίνοντας τα εύσημα στην υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου, καθώς και στους προέδρους των κοινοτήτων για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών, Για τις μαθητικές μεταφορές είπε ότι ανήκουν, διαγωνιστικά, στην «περιφέρεια», λέγοντας ότι έχει στείλει σχετικό έγγραφο στις διευθύνσεις εκπαίδευσης για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στη μεταφορά μαθητών στο μουσικό σχολείο Βέροιας και σε κάποιες κοινότητες  της Νάουσας.

Σημαντικό θέμα η κυβερνητική ντιρεκτίβα, που ανακοινώθηκε στον ίδιο από το επιτελείο που βρέθηκε στην Ημαθία, στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, με την οποία ζητείται από τους δήμους να μειώσουν κατά 10% τον ενεργειακό τους φόρτο.  «Το ενεργειακό μας κόστος θα εκτιναχθεί από ένα εκ. ευρώ στα 3 εκ., λόγω της αύξησης των τιμολογίων παροχής ρεύματος. Από την άλλη, η πολιτεία μας ζητά μείωση της ενέργειας, αλλιώς θα έχουμε μείωση των χρηματοδοτήσεων την επόμενη χρονιά. Δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία κεντρικής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης με ποινές», είπε ο κ. Καρανικόλας, μεταφέροντας παράλληλα την προετοιμασία που γίνεται εκ μέρους του δήμου για τη συμμετοχή του στα προγράμματα των «έξυπνων πόλεων» και ΗΛΕΚΤΡΑ, τα οποία αφορούν  την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, αλλά και την ψηφιακή λειτουργία του δήμου, στο πλαίσιο αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ο κ. Καρανικόλας έκλεισε την τοποθέτησή του με την αναφορά του στη μεγάλη συντήρηση, εσωτερικά και εξωτερικά, που έχει πραγματοποιηθεί στο «κλειστό» γυμναστήριο της Νάουσας. «Το εσωτερικό του θα είναι έτοιμο την ερχόμενη βδομάδα. Θα έχουμε ένα καινούργιο γυμναστήριο, το οποίο θα είναι και ενεργειακά αναβαθμισμένο», είπε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής