breaking news Νέο

Αφήστε ζωτικό χώρο στη Ρωσία -Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Αφήστε ζωτικό χώρο στη Ρωσία  -Του Θόδωρου Ελευθεριάδη

Για πρώτη φορά στα χρονικά της δημοκρατικής Ευρώπης, μετά την πτώση του ναζισμού, υπήρξε...απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων ή και προπαγάνδας αν θέλετε, από τη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Κανάλια και ειδησεογραφικά πρακτορεία έκλεισαν, γιατί έλεγαν την άλλη άποψη.  Δείτε στη χώρα μας το παράδειγμα της «κυβερνητικής» ΕΡΤ. Σκεφτόμουν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει χειρότερη από την εποχή της Παναγοπούλου και του Καψώxα. Και όμως έγινε. Η ΕΡΤ είναι η «φωνή της Αμερικής». Τα «ρεπορτάζ» της για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι αναφορές του ουκρανικού υπουργείου Αμύνης! Καμία είδηση από τους απέναντι!  Το σύνολο επίσης των ιδιωτικών καναλιών μεταδίδουν στο ίδιο μήκος κύματος «ειδήσεις».

Αποκορύφωμα η αποχαύνωση των πολιτών με τις ολοήμερες «ζωντανές» μεταδόσεις της κηδείας της Ελισάβετ με αποκλειστικά θέματα, όπως αν στραβομουτσούνιασε ο Χάρυ ο.. απολωλός πρίγκιψ την Καμίλα και άλλα τέτοια φαιδρά. Η καθοδήγηση της κοινής γνώμης γίνεται συντονισμένα και συντεταγμένα, ώστε με τα «θεάματα» να ξεχάσουμε την καθημερινότητα. Η ουσία είναι ότι η συντονισμένη προσπάθεια της Δύσης να διαλύσει τη Ρωσία, μην αφήνοντάς της ζωτικό χώρο, για να «αναπνεύσει», δημιουργεί μια τεράστια «χύτρα ταχύτητας», που αν εκραγεί, θα καταστρέψει τον πλανήτη. Ο κύριος Μητσοτάκης, αντί να προσπαθήσει να γίνει αυτός που θα έφερνε στο τραπέζι του διαλόγου τις υπερδυνάμεις, στο όνομα της Ολυμπιακής Φιλίας που ξεκίνησε από τη χώρα μας, χιλιάδες χρόνια πριν, προτίμησε να στείλει λιανοντούφεκα και απαρχαιωμένα σοβιετικά συστήματα στην Ουκρανία. Που και αυτή μας έχει γυρίσει την...πλάτη!

Στρεφόμενοι στους Τούρκους, που ενώ είναι μέλη του ΝΑΤΟ, δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, χωρίς καμία επίπτωση. Προφανώς η Ελλάδα δεν διαθέτει πλέον ηγέτες του «βεληνεκούς» του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή. Από εκείνη την πλευρά, στη σημερινή, με το ναι σε όλα στους Αμερικανούς, έχει κάποιο επιτυχές αποτέλεσμα για τους Έλληνες; Τι έχουμε κερδίσει ή προσδοκούμε να κερδίσουμε από αυτή τη «δουλική» συμπεριφορά των κυβερνώντων;


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής