breaking news Νέο

Επτά άνεργες γυναίκες, εξυπηρετούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας

Επτά άνεργες γυναίκες, εξυπηρετούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας

Επτά άνεργες γυναίκες, εξυπηρετούμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, εντάχθηκαν στην αγορά εργασίας μέσω του Ειδικού προγράμματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, Δ.ΥΠ.Α. – πρώην ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12-24 μήνες το 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού), έως στα 800 € μηνιαία για θέση πλήρους απασχόλησης και 400 € για θέση μερικής απασχόλησης, για την πρόσληψη ανέργων από επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Οι γυναίκες πραγματοποίησαν συνεδρίες εργασιακής συμβουλευτικής στο Συμβουλευτικό Κέντρο.  Σκοπός της εργασιακής συμβουλευτικής είναι η ενδυνάμωση των γυναικών, η ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και η ενίσχυση της αυτενέργειάς τους, ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Το Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μετά την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων πανελλαδικά, ολοκληρώθηκε.

Ενεργό είναι, κατά την τρέχουσα περίοδο, πρόγραμμα της Δ.ΥΠ.Α. – πρώην ΟΑΕΔ με τίτλο: «Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας πέντε χιλιάδων (5.000) ανέργων, πρώην αυτοαπασχολούμενων, με στόχο την  επανένταξή τους στην αγορά εργασίας». Δικαιούχοι του προγράμματος είναι και τα  θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας πέντε χιλιάδων (5.000) ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, οι οποίοι είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Τουλάχιστον το 40% των θέσεων του προγράμματος θα αφορά σε άνεργες γυναίκες που επαναδραστηριοποιούνται μέσω της δημιουργίας νέας επιχείρησης.

Όσες γυναίκες, πρώην αυτοαπασχολούμενες, έχουν υποστεί έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Βέροιας, το οποίο εντάσσεται στις δομές του Δικτύου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) και παρέχει κοινωνική, ψυχολογική, νομική και εργασιακή στήριξη σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων. Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α / Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ. – 4 μ.μ. / Τηλέφωνο: 2331065304 / E-mail: isotita@veria.gr.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής